Connect with us

Парламент

Костадинов призова депутат от неговата „Възраждане“ веднага да подаде оставка и да напусне парламента

Published

on

Елена Гунчева е пуснала среднощния си пост, че напуска „Възраждане“ точно сега, за да отвлече вниманието от това,  което се случва в парламента и решението по френското предложение за Северна Македония. Това е изключително важен вот, оформи се евроатлантическа коалиция между ДПС и ДБ, която предава националните интереси.

Така лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов коментира напускането на депутатката си Елена Гунчева. 

Ние знаехме, че тя не е добре и се притеснявахме да не стане инвалид, това ни бе написала във вътрешния чат, приехме го на доверие и не сме го поставяли на съмнение, разказа Костадинов. 

Но ми прави впечатление рязкото съвпадение не само с вота на недоверие, но и с решението за Северна Македония, каза той. И даде пример, че Гунчева пусна поста си часове след дебатите във външна комисия за Северна Македония.

Никой няма да влезе в парламента, защото Гунчева няма да подаде оставка. Ако е толкова принципна, защо не го направи още днес.

Той бе категоричен, че Гунчева няма да подаде оставка, ако с третия мандат се състави „правителство тип Франкенщайн“.

Парадоксът е, че най-големият критик на това правителство не дойде да гласува за вота на недоверие.

Не мога да кажа дали е получавала есемеси, но още миналата седмица започнахме да получаваме сигнали от журналисти, че имаме пробит член и аз не вярвах, допълни Костадинов.

Написала е, че Десислава Атанасова е чест гост в нашата стая – вие сте непрекъснато тук и не сте го забелязали, коментира той.

Разказа, че във „Възраждоне“ ценят експертизата на хората, а Гунчева сама пожелала да е в здравната комисия. 

Няма координация с ГЕРБ за гласуванията, „Възраждане“ има програма и виждания, от които не сме отстъпвали, категоричен бе Костадинов. Като виждаме, че ГЕРБ гласува като нас, да си сменим позицията ли? Това е инфантилно и несъстоятелно обвинение, допълни той.

По повод обвиненията на Гунчева, че им се взимат неотчетните 2/3 над заплатата, Костадинов разказа, че има решение на групата как те да се разходват. И разказа и за какви благотворителни акции са заселили средства.

Чувстваме се изключително омерзени от всичко това, каза лидерът. 

Той бе категоричен, че няма цензура над депутатите и самата Гунчева била доказателство за това – тя си имала своя страница. Точно тя е човекът, за който сме имали най-много проблеми с медиите и се е налагало да се обясняваме какво е искала за каже. Самият аз съм й правил забележки за езика и обидния начин, по който говори. Казвал съм й да внимава не какво казва, а как го казва, коментира Костадинов. 

Най-четени