Connect with us

Парламент

„Мафията“ ГЕРБ и ДПС спаси френското предожение и изхвъри БСП от управяващата коалиция!?

Published

on

Парламентът одобри проект на решение във връзка с френското предложение за Република Северна Македония (РСМ). 

Със 170 гласа „За“, 37 – „против“ и 21 – „въздържал“ се народните представители приеха предложението на „Демократична България“. То гласи, че 47-ият парламент възлага на правителството да одобри предложението на френското председателство на ЕС за вдигане на ветото за старт на преговори за еврочленство над Северна Македония. В документа обаче се поставя изричното изискване то да бъде прецизирано и подобрено в защита на българския национален интерес.

Решението бе посрещнато с аплодисменти в залата.

Проектите на решение на ДПС и ГЕРБ бяха отхвърлени.

Предложението на ДПС беше внесено след гласуването на вота на недоверие към правителството на Кирил Петков. В него се посочва, че Народното събрание одобрява предложения от френското председателство проект на Преговорна рамка за членство в ЕС на Република Северна Македония (РСМ) и Албания и задължава Министерския съвет незабавно да предприеме всички необходими действия в изпълнение на решението на парламента.

Предложението на ГЕРБ-СДС предвижда предприемане на действия от Министерския съвет за одобрение на проекта на Преговорната рамка и проекта на Заключение на Съвета на ЕС за европейската интеграция на РСМ.

„Току-що ПП, ГЕРБ и ДБ приеха френското предложение за РСМ. И какво стана сега, имаме нова коалиция. Днес Кирил Петков, Христо Иванов, Делян Пеевски и Бойко Борисов са прегърнати“, това заяви председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, цитирайки лидерът на партията Слави Трифонов в обяснение на отрицателния си вот.

Сега въпросът е ще удържи ли Корнелия Нинова заканата си. Госпожа Лъжа няколко пъти се закани, ако ПП допусне Македония до преговорен процес, да напусне управляващата коалиция!

Най-четени