Connect with us

Парламент

Министрите си тръгнаха от НС като н@срани, Корнелия мълчи! В 16 часа Киро казва за оставката

Published

on

Правителството е одобрило проекта за актуализация на бюджета въпреки скандала с министрите на „Има такъв народ“ (ИТН). Това стана ясно преди минути.

Още днес трите проектозакона ще бъдат внесени в парламента.

По-рано днес трима министри от партията на Слави Трифонов – Гроздан Караджов, Теодора Генчовска и Радослав Василев напуснаха заседанието на правителството в Министерски съвет (МС) след скандал, свързан с актуализацията.

„Скандал чак не бих казал. Бюджетът беше приет и ще бъде внесен днес в Народното събрание, доколкото разбрах. Имаше обсъждания по конкретни текстове“, коментира на излизане министърът на електронното управление Божидар Божанов. Според него е имало обсъждания по конкретни текстове. 

Вътрешният министър Бойко Рашков отказа да коментира ситуацията. Единствено изрази удовлетвореност от промените, свързани с бюджета на МВР.

Министърът на отбраната Драгомир Закон отказа коментар.

Лидерката на БСП и икономически вицепремиер Корнелия Нинова пък не пожела да отговаря на въпроси и използва заден изход от сградата на Министерския съвет.

„Очевидно има някакво напрежение, след като има напуснали министри. Към момента нямам допълнителна информация, различна от тази, която имате вие. Това, което мога да кажа е, че поддържаме контакт с останалите коалиционни партньори. Очакваме информация от Министерски съвет и по-късно днес изпълнителният съвет ще излезе с декларация и пресконференция, на която ще можем да отговорим на всички въпроси“.

Това пък заяви в парламента председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната“ Андрей Гюров по повод излязлата по-рано информация, че министрите на „Има такъв народ“ Гроздан Караджов, Теодора Генчовска и Радостин Василев са напуснали заседанието на правителството след скандал за пари във връзка с актуализацията на бюджета.

Той уточни, че пресконференцията ще бъде в БТА от 16 часа преди коалиционния съвет. Ако дотогава няма потвърждение от ИТН, че подкрепя бюджета, много е възможно правителството да заплаши с оставка.

Най-четени