Connect with us

Нюзрум

Арестуваха македонски чалгаджия, Ламбе драснал клеката на Културния дом „Иван Михайлов“

Published

on

Певецът Ламбе Алабаковски беше арестуван снощи в дома си в Битоля. В момента той все още е в полицейското управление в Битоля, пише македонската „Свободна преса“. 

Изданието цитира източници от разследването, след като се потвърди, че популярният музикант е арестуван по подозрение за палеж на входа на Културния дом „Иван Михайлов“ в Битоля на 4 юни.

След документиране на случая ще бъде повдигнато обвинение на Алабаковски.

Вътрешният министър Оливер Спасовски съобщи, че задържаното лице, което е на 34 години, е признал престъплението.

„Работихме денонощно, за да открием извършителя, взеха се предвид всички доказателства, а след официалните разговори през изминалите дни, снощи, със съдебно разпореждане, беше извършено претърсване на две използвани от Л.А. локации (34) от Битоля, при което са намерени и иззети предмети, свързани с престъплението, след което лицето е лишено от свобода. За пореден път показахме, че единствената сила, която има всяка правова държава, е властта да потиска престъпността. И в този сегмент няма „извинете“, няма защитени лица – всички са равни пред закона и всеки, който е сгрешил – трябва да носи отговорност!“, каза министър Спасовски.

За нуждите на разследването и установяване самоличността на извършителя, полицията започна работа от видеозаписа пред Културния дом и други сгради, в които се е движил заподозреният след пожара, съобщава „Свободна преса“.

Ламбе Алабаковски дебютира на сцената на Фолк Фест Валандово с песента „Нема богвум“.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени