Connect with us

Fake Harvard

Оферта от идиотите на Киро: Ако натопиш авер, който не плаща данъци, взимаш 10% от прибраното

Published

on

Който подаде три фалшиви сигнала за неплатени данъци, ще бъде финансово санкциониран.  Това е една от идеите, която може да залегне в проектозакона, според който 10% бонус ще получават онези физически лица, които съобщят за други, които крият данъци.

Идеята е меко казано идиотска, а нейн автор естествено е Асен Василев, проул се с фашисткия закон за конфискация на имущество само по донос.

Така ще има по-голяма събираемост на данъците, да има повече приходи в държавата. Това заяви по Нова тв Искрен Митев от „Продължаваме промяната“. Самият той не бил сред авторите на законопроекта, но го нахвали сериозно.

Една от посоките, в която трябва да се мисли, е проектът да не  стане елемент на доносничество. „Българските фирми се изказаха много ласково и подкрепиха законопроекта“, излъга най-нагло Искрен Митев.

Едната хипотеза била да се запази анонимността на човека, който подава сигнала,  другата е укритите данъци да са над 3000 лв. Обмислят се и санкции за този, който подаде фалшив сигнал.

10% от установеното ще бъде дадено на подалия сигнал, но в рамките на месец, след като длъжникът се изплати, стимулират доносниеството от ПП.

„Стремим се да има равенство в българското общество. Това е инструмент, който цели да покачи събираемостта“, каза Искрен Митев.  Още се доуточнявало какво би се приело като доказателство. 

Стотици милиони е очакваното въздействие, смята Искрен Митев. Опасенията били да не се задръсти системата. Тези, които подават фалшиви сигнали, ще търпят санкции, увери депутатът. При три фалшиви сигнала ще има финансова санкция, добави той.

По-рано в предаването бившият вицепремиер Атанас Пеканов коментира, че не е чувал в друга държава в Европа да има подобен закон.

Най-четени