Connect with us

Спор(Т)но

ЦСКА ще има стадион, какъвто Виктор Орбан направи на Ференцварош, че и по-добър

Published

on

ЦСКА и проектантите, които клубът е наел, продължават да работят усилено по плана за реконструкция на стадион „Българска армия“, който до голяма степен ще копира съоръжението на Ференцварош „Групама Арена“ , построено от правителството на Вкитор Орбан в Будапеща.

Както е известно, в края на миналата година собственикът на „армейците“ Гриша Ганчев заяви в телевизионно интервю, че мечтата му е клубът да разполага с нов модерен стадион, като визуализира думите си именно с бижуто в унгарската столица.

„Да, продължаваме да работим по проект, сходен с този на стадиона на Ференцварош, но с нужните подобрения. Нашето съоръжение ще бъде по-модерно и по-красиво, тъй като нашият строеж идва десетилетие след техния. Работим с най-големите английски и германски компании, които ще са с нас до момента, в който от министерството и „Сердика Спортни имоти“ одобрят нашия проект“, заяви адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов пред „Тема Спорт“.

Изданието посочва, че със самата реконструкция на „Армията“ ще се занимават три чуждестранни компании – белгийска, финландска и австрийска, които са били ангажирани и със строежа на „Групама Арена“.

Капацитетът на обновения и модерен стадион на ЦСКА ще е около 18 000 места.

Най-четени