Connect with us

Fake Harvard

Делян Добрев разкри схемата на Кокорчо! Този наистина е голям ум как да се открадне държавна пара

Published

on

Бившият енергиен министър Делян Добрев насочи вниманието към Людмил Йоцов, който е новият директор на „Булгаргаз“, но преди това е бил шеф на частната фирма „МЕД“.

„Тази частна фирма ще бъде все по-актуална от тук нататък. Не е вярно, че България е запазила капацитет на терминала в Гърция. Всъщност фирма „МЕД“ е запазила този капацитет, запазила е танкер, при това още преди 2 месеца! Сега тя продава газта на държавата, вместо държавата сама да си го беше капарира чрез министър Асен Василев. И вдигнатата цена от 20-30 процента, това всъщност са комисионните. Т.е. говорим за перфектна схема за ограбване на държавата, разработвана 2 месеца“, заяви той.

И напомни, че фирмата на новия шеф на „Булгаргаз“ е онази, която в прословутия 3-минутен търг по нощите е изкупила газта от „Чирен“.

Според Добрев не е проблем, че не купуваме вече от „Газпром“, а че държавата е на колене пред частните търговци на газ и посредниците.

„Това е смърт за индустрията, смърт за икономиката. Решението, което ни се предлага, е разликата в цената, тези 20-30 ил и 40% по-скъп газ, заради посредниците, да ги плати държавата“, обяви Добрев.

Най-четени