Connect with us

Fake Harvard

Заради лъжи и простотии, освиркаха Киро пред църквата в Царево! Охраната му извади бронирано одеяло

Published

on

Премиерът Кирил Петков присъства на празничното богослужение за Възкресение Христово в църквата „Св. Успение Богородично“ в Царево. Той „избрал църква, за да се запознае с пораженията, които е нанесло земетресението“. Нищо, че такжва не е имало от 25 години в региона!

Петков и семейният му сътрапезник – отец Стоян все пак намерили малка пукнатина в стената на църквата, която ще бъде ремонтирана с негови лични средства, а не с държавни. Ще постави кутия за дарения в Министерския съвет, заяви Петков пред обслужващата го Би Ти Ви.

„Отец Стоян работи всеки ден, за да може този храм да изглежда по начина, по който изглежда. Аз съм много щастлив, че съм тук. Тук е кръстена и моята трета дъщеря. Малката пукнатина, която ми показа отвън, ще бъде личен пример как трябва да почнем да оправяме всяка пукнатина. Има много пукнатини в България, които трябва да се оправят. Трябва обаче да се захванем заедно, защото само така и с добрина можем да оправим тази държава“, каза Петков.

Той обаче бе посрещнат на нож от жителите на Царево, заради обидното си отношение и лъжите за града. На влизане в църквата Петков дори бе освиркан, което принуди охраната му пак да приготви за употреба прословутото бронирано одеяло.

Неговата съпруга Линда пък нахълта в църквата с неприлична рокля, която разкриваше балдърите й.

Кметът на Царево Георги Лапчев пък написа в профила си във фейсбук, че от години няма земетресения и църквата е в отлично състояние.  

„Сериозна сеизмична активност в района на Царево не е регистрирана от десетилетия и никой от съгражданите ми не си спомня такова. Аз съм кмет от 11 години и мога категорично да заявя, че не помня земетресение, особено пък такова, което да е нанесло каквито и да било поражения върху църквата “Свето Успение Богородично” или други сгради в общината. По време на мандатите ми и управлението на ГЕРБ сградата на храма в кв. “Василико” бе прехвърлена от държавата към Светия Синод, а 12 дка наоколо – за църковни нужди. Освен това районът беше облагороден с не малката помощ на общината.

Така че мога да уверя както всички жители и гости на Царево, така и премиера Кирил Петков, че църквата е в отлично състояние и към момента няма никаква необходимост от огледи или ремонти“, пише в публикацията на Лапчев. 

Най-четени