Connect with us

Лайф или жизнь

Лидер на могъща българска групировка си докара в София Lamborghini за 7 милиона лева!

Published

on

Поръчково Lamborghini Sian, струващо около 7 милиона лева, пристигна в България. Снимки на суперколата на софийски автовоз у нас бяха публикувани в Инстаграм профила emotion.on.wheels.

От Lamborghini Sian се произвежда в ограничен тираж от едва 63 бройки от две години, като една от тях вече е притежание на състоятелен българин.
Sian е най-мощният модел на Lamborghini в историята на марката. 6,5-литровият V12 двигател е с 819 коня, добавени и от малкия електромотор, вграден в автомобила.

Двигателят с вътрешно горене е с мощност от 785 коня, докато електрическият мотор вкарва още 34 конски сили и осигурява рязко потегляне и мигновено ускорение. От място до 100 км/ч хиперколата дърпа за 2,8 секунди. Максималната скорост на Sian е 350 км/ч.
За разлика от повечето хибриди и електрически коли, Sian не разчита на литиево-йонни акумулатори, а на специални суперкондензатори.

Според сайта на вестник „24 часа“ „българското“ Lamborghini Sian е купено от транспортния бос Ваньо Алексиев, който в края на миналата година обяви за продан срещу 3 милиона евро притежаваното от него Bugatti Chiron.

Demokrat.bg обаче се добра до друга информация. Ултраскъпата кола е купена от един от лидерите на могъща наша групировка. След като се убедим на сто процента, че е така, ще ви съобщим и името му.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени