Connect with us

Парламент

Депутат на ПП отвори Кутията на Пандора: Нинова гони кадърни хора на ГЕРБ, за да назначава агенти на ДС

Published

on

Коалиционното търкане между БСП и Продължаваме промяната заради горите, което вече седмица тресе изпълнителната власт и Народното събрание, ще се окаже опит на новите управленци да внесат лустрация в държавните предприятия, твърди Lupa.bg.

По тайна информация депутатът от „Промяната“ Александър Дунчев е представил пред ръководството на формацията в лицето на премиера Кирил Петков и вицето му Асен Василев данни още от февруари, че левицата не просто провежда подмяна на качествените, по думите му, досегашни отлични професионалисти в сектора, някои дори от ГЕРБ, а упорито влага на техните места кадри на бившата Държавна сигурност. 

Такъв бил примерът и с адвокат Милко Гавазов, който миналия месец цъфна като шеф на Южноцентралното държавно предприятие като представител на държавата. Поста той зае не от кого да е, а от бившия ковчежник на „Позитано“ 20 Александър Нейчев, напуснал централата на Столетницата с гръм и трясък миналата година. От справка на Lupa.bg в Комисията за разкриване на досиетата лъсна пък, че новият горски шеф е с картонче от ДС.

Той е бил проверен за пръв път още през 2013 г. и е разкрит като съдържател на явочна квартира. Роденият в село Петково, Смолянско, през 1953 г. е бил вербуван относително късно – през 1988 г. и е бил част от структурите на репресивната власт под псевдонима „Смолян“. 

Според договора за управление, подписан на 15 февруари между Гавазов и министъра на земеделието Иван Иванов, обвинен от ПП в задкулисие, срокът за заемане на длъжността е до провеждане на конкурс. 

А Гавазов не за първи път влиза в Управителния съвет на ЮЦДП. През 2013-2014 г. по време на правителството на Пламен Орешарски, когато директор на предприятието бе Айнур Ибрямова, той една година бе в ръководството на предприятието.

Преди да стане негов шеф, бившият явочник бе общински лидер на левицата в родопския град.

Най-четени