Connect with us

Fake Harvard

Горящи патрулки, водни оръдия, непочистен сняг, клони, костенурки и арки: Ето какво ни причиниха за 1 месец

Published

on

Измина един месец от началото на мандата на Васил Терзиев. Само за няколко дни представителят на ПП-ДБ, СС не може да се похвали с някакви постижения.

Все още няма избран председател на общинския съвет. Така на практика не може да се придвижи нито едно важно решение за столицата. Причината е, че мнозинство няма, а ПП-ДБ и СС не си помагат като продължават да упорстват с кандидатурата на Борис Бонев. Понеже никой извън групата на ПП-ДБ и СС не подкрепи Бонев, ситуацията стана патова.

Още в първата седмица на своето кметуване Терзиев показа и маниера по който ще управлява, водни оръдия, горящи полицейски автомобили, истинска касапница по улиците на столицата. Това стана, след като Терзиев разреши на футболни фенове да се съберат, за да „протестират“ срещу БФС. Вечерта от полицията пуснаха водно оръдие срещу протестиращите, което не се бе случвало от повече от 30 години. Това обаче не притесни Терзиев, той само призова футболните фенове да запазят спокойствие, а последствията бяха абсолютен погром в центъра на София.

Зимата също не бе блакосклонна към Терзиев и екипа му. В края на ноември заваля сняг, който изненада новата столична управа. Повече от три дни им отне, за да изчистят основни столични булеварди и улици, София буквално беше парализирана. След като снега започна да изчезва, но не заради организацията на Терзиев се видя една апокалиптична картина. Цялата столица и до днес е минирана с паднали клони, които не са събрани. Снеговалежите и непочистването затрудниха и събирането на боклук, което превърна София в едно голямо бунище. За това Терзиев обвини сметопочистващите фирми и дори се закани, че ще ги глоби. Никъде обаче не видя проблем в екипа си или организацията.

След тези проблеми за Терзиев се появиха и нови. Новият кмет реши да изненадва столичани почти ежедневно с нова коледна украса. Ако снега, падналите клони и боклука не успяха да разгневят софиянци и гостите на града, то убиването на Коледа успя. Вечерта на запалването на Коледната елха столичани бяха неприятно изненадани от спретнатото шоу с розов еднорог, ужасяващи маски пръскащи огнени искри, вещици и подобни, които уплашиха дечицата очаквали Дядо Коледа и една приказна украса.

Само няколко дни след този резил се появиха и златните арки на площада пред храм „Александър Невски“. За пластмасовите изобретения с надпис „Светлината в нас“ общината и Терзиев бяха платили 30 хиляди лева към близка до тях фирма. Заради възмущението на столичани арките бяха премахнати. Това обаче не спря Терзиев и екипа му да експериментират с арт инсталации. Такива бяха дървените трупи поставени насред тротоар в центъра на София. Така и не стана ясно какво точно е идеята на въпросното дървено съоръжение, което бе премахнато само за няколко часа.

Само преди дни отново в центъра на столицата се появи нова „коледна“ украса със светещи медузи и костенурка, която Борис Бонев заяви, че много си харесва.

Със сигурност можем да кажем, че на този етап Васил Терзиев и целия му екип могат да влязат в историята с най-много гафове за най-кратко време. А предстоят не месеци, а цели четири години управление на ПП-ДБ и СС в София, под шапката на Васил Терзиев. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени