Connect with us

Нюзрум

Софиянски с удар по управляващите: Качили сте се на стар „Москвич”! Кога ще ги догоните?!

Published

on

„Ситуацията в София е трагикомична. ГЕРБ се обявява за опозиция. Но аз не разбирам на кого точно са опозиция тези хора? Нужен е здрав разум за излизане от тази криза, инак се поставя под въпрос цялата структура на общинския съвет в местното самоуправление.“

Това каза пред novini.bg бившият столичен кмет и премиер Стефан Софиянски.

„Не смятам, че има криза във всички общини – на много места бяха преизбрани кметове, които си вършат добре работата. Например в Монтана, Стара Загора, Бургас и др.. За криза може да се говори между някои политически партии и местната власт. Вижда се неспособност на политическите организации да излъчат убедителни свои кандидати. Притеснително е, че се бави създаването на ясно законодателство, регламентиращо отношенията между областните управители, кметове, централна власт.

Има нещо парадоксално в това наименование „сглобка“ като самоирония на самите управляващи, защото показва тяхната нестабилност. Аз го приемам като сарказъм по отношение на общата политическа ситуация.

Но най-вече това е обида към нас – гражданите на България, към обществото ни. Дали това обединение ще оцелее, не мога да преценя, но имам чувството, че са се качили на един стар „Москвич”, защото мисленето им е от времето на този вехт автомобил, нищо че са млади хора. Как ще догонят с него поне „Шкода” или „Дачия” например?!“, каза още Софиянски.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени