Connect with us

Нюзрум

Скандал тресе БСП! Нинова проговори: Това не е за първи път

Published

on

На появилия се слух, че БСП може да бъде изключена от партията на европейските социалисти (ПЕС), Нинова пред журналисти учудена коментира, че за първи път чува подобно нещо.

Малко по-рано брюкселското издание Euractiv, съобщи, че това е възможно, защото имат съмнението, че БСП щели да правят коалиция с националисти и можело да последват съдбата на Фицо.

„Да речем обаче, че ПЕС не за първи път ни правят забележки. По-скоро ме впечатлява коалиция с националисти. Нито сме правили коалиция, нито на съюза, който организираме за леви центристки патриотични партии има националисти“, обясни се веднага соцлидерката.

„Вчера изрично изразих от трибуната на парламента на въпрос от „Възраждане“ защо не сме ги поканили на тази среща, че не са поканени, защото са националисти“, продължи с обясненията тя.

Нинова посочи, че „Атака“ също няма да присъства, а ВМРО да, защото имали успешно сътрудничество заедно на местните избори.

„Виждаме от няколко дни огромно напрежение по различни линии заради това, което обявихме – старта на фронт ляво-център-патриотичен, заедно зад общи позиции и за истинската промяна на България. Това превъзбуди много хора, явно това е успешна формула и някой се е уплашил от нея“, коментира още Нинова.

По отношение на драмите около НЗОК, тя смята, че това било висша форма на лицемерие и демагогия.

„Вчера се избиха за подуправителя, чуха се нечувани думи. От трибуната се замеряха с обвинения: „подуправителят ми е по-корумпиран от подуправителя ни“ и днес се прегърнаха и вкупом ще ги молят и двамата (шефа на НЗОК и зам.-шефа – бел. ред.) да си подадат оставките. Държавата не може да се управлява така, хора прогледнете как 10 души се подиграват с 7 млн. и ги обричат“, обърна внимание тя.

Според нея днес час и половина Борисов, Асен Василев и Христо Иванов говорили как ще си разпределят регулаторите и службите.

„Как веднъж не се събраха за десет минути да решат проблемите с ел. рецепти, липса на лекарства и т.н.“, предложи тя.

Според нея това, което се случва е едно временно примирие пред следващия взрив.

„Дайте да ви се подпиша някъде, че следващия взрив ще е до края на декември и той се казва конституция, защото там сериозно ще се избият как да си разпределят съдебната власт“, предположи лидерката на социалистите.

„За съжаление, чухме и друго – че им предстоят преговори за Шенген, тепърва помежду си. Та Шенген е цел и то стратегическа цел за България, не само на тази сглобка, а на много правителства преди това“, заяви още Нинова.

„Сега през декември предстои решението на Съвета и отново няма да ни дадат зелена светлина, а те тепърва щели да преговарят“, ядоса се тя и каза, че съжалява, че двата вота на недоверие не минали, въпреки многото поводи, които имало.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени