Connect with us

Нюзрум

Нинова писна: Те допуснаха Пеевски да стане премиер

Published

on

„ПП-ДБ и ГЕРБ допуснаха Пеевски да стане формалният говорител, формалният премиер, той да решава проблемите и т.н. Да ви отговорят те защо го допуснаха това, при положение, че имат мнозинство ПП-ДБ и ГЕРБ. Те се предадоха. Що се отнася до Пеевски – не е луд този, който яде баницата, а който му я дава“.

Това заяви пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова, предава „Лупа“.

„Ние сме опозиция на това правителство, така че дали Пеевски ще бъде негов говорил или Денков, за нас е все едно.

Политиката му е сбъркана и знаете, че нашето искане за оставка и два вота на недоверие е категорично“, каза Нинова и подчерта, че не се справят и не изпълняват собствената си програма. По думите й нито работата по присъединяванета към Шенген, нито Еврозоната, нито съдебната реформа са свършени от това, което те си поставиха като задача. „По тяхната скала – двойка“, добави тя.

„По отношение на снега – пълен провал, трети ден има блокирани хора, селища без ток, непроходими пътища. Това е абсолютен провал на всички равнища“, коментира Нинова снежната обстановка в страната.

БСП обсъжда на среща с 16 партии, с които са си сътрудничили на местните избори, как да продължи партньорството и как да направят, по думите на Нинова, „един голям фронт – ляво-център, патриотичен“. Вероятно първата ни тема ще е бюджетът, какви предложения да направим като парламентарно представена партия, посочи тя.

Нинова съобщи, че от „БСП за България“ в бюджета за догодина ще предложат социалния си пакет, но нещо по-различно, което предлагат този път, е да бъдат обложени печалбите на банките с по-висок данък и да се сложи таван на банковите такси.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени