Connect with us

Нюзрум

Знаково лице нахлу в ефира и довърши Асен

Published

on

„Това, което се случа за съжаление с бюджета е, че той стана като една дъвка, която се разтяга за щяло и за нещяло и вътре почти няма съдържание. В момента ние следваме политиките на Гърция и Италия в най-лошите им времена, когато популизмът им се вихреше“, каза финансовият експерт Любомир Дацов в предаването „Тази събота“ по bTV.

Във времена, когато трябва да имаш не повече от 1% дефицит да правиш 3% не е израз на най-добрата политика. Дефицит означава допълнителна инфлация, защото това стимулира потреблението. 3% е максимумът, който трябва да се поддържа в най-лошите времена. Чисто икономически ние сега не се намираме в лоши времена, а в добри“, добави той.

Според него България трябва да има по-висока скорост на развитие. „Ние трябва да усещаме, че държавата се движи в правилната посока. С този бюджет не мога да кажа, че тя се движи в правилната посока“, смята финансистът.

Големият проблем е, че бюджетът няма ясен път и визия. Ако има нещо, което трябва да се критикува, то това е дефицитът. Той не може да бъде такъв, каза Дацов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени