Connect with us

Нюзрум

Човекът до Бойко взриви ефира: Полицаи заплашват министър Тагарев!

Published

on

„От коментарите, които чувам, става дума за министър Тагарев. Най-вероятно заради неговата категорична позиция по отношение на Украйна. Тя е правилна и категорично го подкрепям. Това не бива да се допуска. Много обезпокоително е и службите за сигурност трябва да си свършат докрай работата. Тези, които го заплашват, симпатизират на групировката „Вагнер“. Това е пробив в системата и трябва да се преразгледат характеристиките на хората в МВР“, заяви председателят на СДС Румен Христов пред Bulgaria ON AIR по повод сигнала за отправени заплахи от страна на полицаи към министър от кабинета, който премиерът Николай Денков е получил.

Относно баталните сцени на протеста срещу БФС, полицейското насилие и исканията за оставка на вътрешния министър Калин Стоянов, Христов

„Вината е с натрупване и касае БФС, решението да не бъдат допуснати феновете на стадиона, разрешението от кмета на София двата лъча да се съберат. Професионалното ръководство носи основната вина. Не са верни подмятанията, че шефът на МВР е протежиран от ГЕРБ-СДС и ДПС. Калин Стоянов излиза като наш министър, но защо не го казаха в началото? Не го браним със зъби и нокти. На улицата видяхме нещо недопустимо, границата беше прекрачена от двете страни. Ролята на полицията е да овладява уличните протести“, това заяви Христов относно протеста срещу БФС, полицейското насилие и исканията за оставка на вътрешния министър Калин Стоянов.

Отишъл е на филм за борба с ало измамите, където полицията има пряко отношение. Може би това, че е отишъл, не е проблем. Може би, че не е излязъл по-рано, след като е разбрал, че нещата ескалират…“, каза Христов и добави, че министър Стоянов не трябва да подава оставка.

Лидерът на СДС сподели, че е гласувал „за“ падането на кабинета по време на вота на недоверие, като знак към управляващите, че нещата не може да продължават по този начин. Липсва споразумение и програма, която да улесни работата на двете формации – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, обърна внимание той.

„Вземат се решения, които не са съгласувани с ГЕРБ-СДС. Научаваме от медиите какви ще бъдат данъчните закони. Не ги подкрепихме в комисиите. Между първо и второ гласуване ще опитаме да променим доста неща. Сега сме принудени да дадем гласа си, защото ако не ги подкрепим, това означава да блокираме приемането на бюджета. Нещата скърцат наистина“, подчерта Христов.

Гостът призна за голям натиск от националното ръководство и симпатизантите на СДС към петимата им депутати, че не може да бъдат „гумен печат“.

„Ние сме за балансиран бюджет до 1% дефицит. С колегите от ГЕРБ работим отлично. Като юмрук сме, няма никаква драма. Отношението беше не към ГЕРБ и Бойко Борисов, а към колегите от ПП-ДБ. Когато носиш отговорност, имаш право да знаеш какво ще гласуваш на следващо заседание“, посочи още Христов.

„Без ДПС нямаме конституционното мнозинство. Конституцията наистина има нужда от промени, СДС внесе своите предложения. Трябва да дадем отговор на Европа, на която обещахме промени в определени посоки, за да бъдем допуснати в Шенген“, заяви председателят на СДС.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени