Connect with us

Нюзрум

Терзиев бързо забрави, че той позволи снощния ад: Ще заведем иск срещу организатора, ще им излезе солено

Published

on

Ще заведем иск срещу организатора на протеста срещу БФС, за да може да възстановим щетите. Това заяви на брифинг на Столична община кметът на столицата Васил Терзиев. 

„Щетите за контейнери, кошчета за отпадъци, както и дейности по почистване са в размер на 14 хил. лв. За шахти, плочки, бордюри сумата е 8 000лв. Съсипаните ограничителни колчета и знаци са на стойност 4000 лв. Нарушената обшивка на тавана на подлеза на Орлов мост ще струва около 15 000 лв. Общата сметка показва, че Столична община е платила 42 000 лв., за да поправи щетите след вчерашния протест“, посочи Терзиев.

„Екипите работиха неуморно, всичко е възстановено в рамките на ден“, допълни той.

Терзиев апелира хората да изразяват гнева си, където трябва, а не върху града. 

„Кметът има съгласувателна роля. Този протест аз бих могъл да го спра, ако имаше отрицателни мнения от страна на ДАНС, на СДВР, на „Триадица“, на инспектората, на „Общинска полиция“, а такива нямаше. Няма причина да бъде отказано провеждането на подобен протест. Предполагам, че е имало какво да се направи, но за съжаление нещата ескалираха от страна на протестиращите СДВР допусна агитките да се слеят. Няма как Столична община да се грижи за разделянето на агитките. От разрешаването на протеста нататък е функция на СДВР да организира мирното протичане на подобни мероприятия. Имало е какво да се направи, но за съжаление нещата ескалираха. Винаги е можело да се избегнат такива сблъсъци – от това да бъдат разделени двете агитки, до това да бъдат още по-старателно проверявани.“, каза още той.   

На срещата на политическите лидери, която Терзиев инициира за момента, от всички поканени, са се отзовали само КОД, пише „24 часа“. 

Най-четени