Connect with us

Парламент

НС СЕ ТРЕСЕ! Свиленски към ДПС: Вие избрахте тези министри, Хамид отвръща: Честита пропутинска сглобка

Published

on

Острият изблик на депутата от ДПС Хамид Хамид предизвика оживление в залата. Йордан Тодоров заподозря, че (не)коалиционните партньори се карат кой да получи „надценката, наричана прословутото левче“, а Георги Свиленски от БСП реши да обяви и статистиката, която си води за споменаване на думите „Русия“ и „пропутински режим“. За днес са 19 и ако продължаваме, ще стигнем вчерашния рекорд от 47 пъти, каза той.

Социалистът обаче атакува БСП, че сега критикува министри, които само е довело. „Вие ги доведохте, не г-н Петков, той ви ги посочи, но вие ги избрахте. При избора на тези министри, които наричате „адвокати на Путин“, тогавашното ръководство на ДПС ги подкрепи. Като се приемаше бюджетът на това пропутинско правителство, вие гласувахте „за“. Като се гласуваше вота на недоверие, вие пак гласувахте „за“. Тези хора са министри благодарения на вас“, обърна се той към Хамид Хамид, който минути преди това поиска министерски оставки.

„Само след 25 мин, ако имате забележки, може да се разграничите. Иначе е нелепо да обяснявате, че не сте пропутинска партия, а подкрепяте с гласовете си бюджет, вот на недоверие, самото правителство. Г-н Петков е представил кадрите каквито има, вие сте ги сложили. Нито БСП, нито ИТН или „Възраждане“ са дали глас за това. Не обвинявайте други за това, което се случва в държавата“, обърна се към ДПС Свиленски. И добави, че дегорацията не трябва да пада – „тя няма нищо общо с Путин, има само защита на българския интерес, на цената на горивата“.

Хамид Хамид пък иронизира, че разбирал пламенната защита, идваща от БСП „по отношение на новите ви партньори в сглобката, пропутинската“. Виждаме, че и кмета на Варна е зад вас, това са новите ви партньори, трябва да ги защитавате, включи се той след като дни по-рано и ГЕРБ обявиха, че ПП-ДБ и „Възраждане“ са се договорили за общинския съвет във Варна.

Според Хамид дори „уличните кучета в Брюксел знаят, че България е троянският кон на Русия чрез „Лукойл“ и от там се финансира войната с Украйна.

„Даваме шанс на мнозинство, парламентарно, което да направи промени в конституцията. От там нататък подкрепяме само г-жа Габриел. Точка. Бюджетът се подкрепя за хората, за гражданите на република България, а не за министрите на г-н Петков. Да ви е честита новата прокремълска сглобка – БСП, „Въззаржане“ и ИТН“, отговори на огъня депутатът от ДПС. 

Най-четени