Connect with us

Гербери

Кмет на Бойко с двама нови заместници

Published

on

През новия мандат за строителството в община Стара Загора ще следи арх. Мартин Паскалев, който е назначен на мястото на досегашния зам.-кмет Янчо Калоянов, който беше на поста през досегашните три мандата на Тодоров. Мартин Паскалев беше общински съветник в предходния мандат и председател на Постоянната комисия по Териториално и селищно развитие и транспорт в общинския съвет. „Познава добре работата както на институциите, така и на браншовите организации“, каза за него кметът Живко Тодоров.

Досегашният директор на „Социално подпомагане“ в Стара Загора Павлина Делчева, която беше избрана за съветник в новия честен парламент, поема ресора на Красимира Чахова и ще отговаря за общинска собственост, здравеопазване и социални дейности. „Тя е човек, който познавам в работна обстановка и е доказала себе си като отговорна и целеустремена – близо до проблемите на хората, докато заемаше длъжността директор на Регионална дирекция за социално подпомагане“, посочва кметът. Преди това Делчева беше и омбудсман на Стара Загора.

Живко Тодоров запазва в екипа си заместниците си от предишния мандат – Милена Желева, тя ще продължи да отговаря за културата и туризма в общината, Надежда Чакърова – образование и младежки дейности, и Радостин Танев, който в началото на годината смени дългогодишния зам.-кмет Йордан Николов. Радостин Танев ще бъде с ресори: инвестиции, екология и зелен преход.

Засега не е ясно дали Делян Иванов ще остане секретар на общината. Назначаването на тази длъжност става с конкурс и предстои да разговаряме за неговите намерения, поясни кметът Тодоров.

Той допълни, че ще бъде сформирана нова дирекция, чиято задача ще бъде развитието на спорта. Предстоят и други структурни промени в администрацията, но ще бъдат представени на общинска сесия през следващия месец.

Най-четени