Connect with us

Гербери

Бойко Борисов размаха пръст на БФС: Срамно е!

Published

on

Скандалната ситуация с търсенето на място за мача на националния ни отбор по футбол и лишаването на публиката от достъп до надпреварата с Унгария бе коментирана и от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, предава „24 часа“.

 Срамота, отсече той. А на въпрос иска ли оставката на шефа на БФС Борислав Михайлов, Борисов уточни, че никой политик не може да си позволи да иска оставката на който и да е. Борисов не пропусна и шегата, която унгарският футболен съюз направи – че не може да организираме и семейна почивка, камо ли подобна надпревара.

„Моят приятел Орбан (премиерът на Унгария – бел.ред), вече се шегуват с нас, че като е свършил мандатът на моето правителство… Смешно звучи“, каза той. Борисов обаче е категоричен, че случилото се е срамно – футболните състезания са за публиката.

„Тя затова е там – да си изпуснат емоциите, крещят, викат псуват. Това се прави на стадиона“, заяви играчът на Бистришките тигри. Борисов уточни, че усещането да гледаш мач пред телевизора и на стадиона е различно.

Двубоят на националите с Унгария бе върнат на Националния стадион „Васил Левски“, след като по различни причини опитите на БФС да уреди стадион в Пловдив или Кърджали не успяха.

Според него всички държави изпадат във футболни кризи, поколения трябва да се събират. „Но да лишиш от публика е срамно. И да търсиш по градовете новите кметове да поемат тоя риск също не е правилно“, коментира той опита на БФС да прати двубоя в провинцията.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени