Connect with us

Гербери

Деси Атанасова и Добрев изхвърчаха бесни от кабинета на Денков: „Лукойл“ е имал възможност още вчера да…

Published

on

Представителите на ГЕРБ-СДС напуснаха Съвета по сигурността при премиера Денков преди неговия край. Причината коментираха Десислава Атанасова и Делян Добрев пред сградата на Министерски съвет (МС).

БЛИЦ припомня, че заседанието бе свикано за обсъждане на рисковете за националната сигурност на България при незабавна отмяна на дерогацията за преработка на руски нефт от рафинерията „Лукойл Нефтохим Бургас“.

„Стана ясно, че „Лукойл“ е имал възможност още вчера да премине към изцяло неруски петрол, който да обработва, но след заседанието на енергийната комисия това рязко се е променило и в момента все още се преработва единствено и само в огромен процент руски петрол“, това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, излизайки от сградата на МС.

„Стана ясно и че има възможност за доставки извън Руската федерация. За нас единственото разумно е сега парламентът Денков да вземе решение по внесения законопроект от колегите Делян Добрев и Делян Пеевски, за който повече от година и половина ПГ на ГЕРБ настоява.

Тази дерогация дори и да не приключи в 3-дневен срок какъвто е предметът на законопроекта, а в едномесечен, до края на годината, е един добър вариант“, допълни Атанасова, която с Добрев напуснаха предсрочно заседанието.

„Въпреки че санкционният режим и дерогацията позволяват горива от руски произход да се продават само в страната и в Украйна, над 50% от произведените горива на „Лукойл“ са изнасяни в целия свят. Има десетки танкери, които са претоварвани в открито море и не се знае крайната им дестинация. Това е скандално“, разкри Делян Добрев.

Той припомни, че от партията на Бойко Борисов са сезирали прокуратурата за подобни действия.

Добрев и Атанасова нарекоха срещата при Денков „загуба на време„.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени