Connect with us

Timeline

Мария Габриел с големи новини за Шенген

Published

on

Политическата асамблея на Европейската народна партия (ЕНП) прие резолюция, с която отново потвърди подкрепата си за присъединяването на България към Шенген, съобщи във Фейсбук вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Благодаря на Групата на ЕНП за силната позиция и последователна подкрепа за приемането на България в Шенген, пише Габриел. Активно е сътрудничеството ни с Испанското председателство на Съвета на ЕС, за да стои темата високо в дневния ред, добави Габриел.

Присъединяването на България към Шенген е ключов приоритет за страната ни и от съществено значение за стабилността на Европа. Шенгенското пространство ще направи ЕС по-силен и устойчив на предизвикателствата, пред които сме изправени, ако в него е България. Продължаваме активния диалог за приемането на България в Шенген, допълва министърът.

Резолюцията настоятелно призовава всички партии членки на ЕНП да засилят усилията си в подкрепа на незабавното присъединяване на Румъния и България към Шенгенското пространство, пише още Мария Габриел.

Най-четени