Connect with us

Нюзрум

Вили Лилков взриви ефира с предупреждение

Published

on

Без реална работа на Столичния общински съвет (СОС) няма да има бюджет, няма да има комисии. Ще се повтори всичко, което видяхме в Народното събрание (НС) преди време, това заяви общинският съветник от „Синя София“ Вили Лилков.

По думите на Лилков, все още повечето от хората в СОС все още са в предизборна треска и тя трябва да се изживее.

„Въпросът може да се реши само от ПП-ДБ от една страна, или конфигурация с БСП, или с ГЕРБ. Основните политически играчи трябва да седнат на масата и да преговарят, трябва да се забравят предизборните заклинания.

Всяка от политическите сили заяви, че няма да прави сглобки, всички издигнаха свои кандидати и изборът се провали“, така обясни проваленият избор на председател на Столичния общински съвет Лилков.

В понеделник новият Столичен общински съвет не успя да си избере председател. До ситуацията се стигна след две гласувания, като нито един от номинираните не успя да събере нужната подкрепа от минимум 31 гласа.

„Въпросът може да се реши от ПП-ДБ или от ГЕРБ и ДПС. Призовавам основните политически играчи да седнат на масата и да преговарят, добави още Лилков в сутрешния блок на bTV.

Предложението му е ясно споразумение между политическото мнозинство. „Ако на 20 ноември не изберем председател, ще работим с план сметката за 2022 година, това ще е един проблем“, заяви още той и даде пример, че може да е проблем за фирмите, които почистват София.

По думите му зад председателя на съвета трябва да застава сериозно политическо мнозинство.

„Радвам се, че виждам общи политически цели“, каза Лилков, според когото от „Синя София“ не са атакували никого персонално, не са ползвали тролове, както другите политически сили.

Вили Лилков отрече да е имало разговори с ГЕРБ да е кмет на София.

Най-четени