Connect with us

Timeline

Фандъкова с последните думи за столицата: От кризите не се излиза с крясъци

Published

on

„От кризите не се излиза с крясъци, а с характер“, такова послание отправи във фейсбук профила си вече бившият кмет на столицата Йорданка Фандъкова.

„Най-ценното, което имаме и което никога не можем да притежаваме, е времето. В последния ми ден като кмет ви благодаря именно за времето. 14 години са много доверие, подкрепа и емоции. Това бяха 14 години, в които създавахме времето заедно. Струваше си всяко усилие, защото с всяка изпълнена задача, а и с всяко разочарование, времето ни дава нов шанс да надграждаме и да започнем нещо ново. Винаги съм вярвала, че промяната се постига с последователна и упорита работа и те са по-силни от гръмогласния популизъм и агресията.

С времето разбираш, че нищо не се случва от само себе си. Че за да променяш, трябва сам да създаваш условията за промяна. От кризите не се излиза с крясъци, а с характер. Несполуките не се преодоляват с отричане, а с повече отдаденост и работа. Предателствата в трудните моменти са неизбежни и са големият урок за научаване. Приятелствата, които създаваме, когато всичко изглежда невъзможно, са най-безценният подарък, който ще получим.

Затова благодаря, че през тези 14 години имах честта да създаваме, да мечтаем и да променяме София заедно!

„В политиката бавното упорство винаги взема връх над необузданата сила“ казва един от любимите ми писатели Стефан Цвайг. За упорството обаче е нужна не просто цел, а кауза. Промяната на София беше и е моята кауза и знам, че поставихме здрави основи, на които да се надгражда с мъдрост и с любов.

София е град на достойни и свободни хора. И вие сте истинският мотив за всяко дръзко решение, за всяка неотстъпчивост, за всяка спечелена битка. Защото градът е градежът на неговите хора – на духа, на критичността им, на непреодолимата им сила. В това вярвам и затова работих със сърце. Затова Ви благодаря за времето – това беше спечелено време!

„вярвайки в това кои сме… доверие търсех и го намирах във вас, с отворен ум за различните гледни точки и нищо друго няма значение“, пише още Фандъкова.  

Най-четени