Connect with us

Гербери

Фандъкова с големи новини за столицата: От обяд ще бъде факт

Published

on

От обяд (18 октомври) движението по новоизградения бул. „Ломско шосе“ се пуска. Това съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на изграждането на булеварда. Този обект е един от стратегическите обекти за София, като ще бъде изграден до Околовръстно шосе, а в момента се пуска в движение до ул. „107“, обясни кметът, съобщава БТА. 

По думите ѝ остава малко довършителна работа по тротоарите, но е важно хората да могат да използват този чудесен булевард. Фандъкова припомни, че преди на това място е имало двулентова улица, а сега е шестлентов булевард с изцяло нова подземна инфраструктура и лед осветление.

Беше много тежък обект, разделихме го на два етапа, посочи Фандъкова. Тя допълни, че първият етап е пуснат през пролетта, а от април е започнало изпълнението на втория етап. „Първият етап нямаше забавяне, вторият етап определено има забавяне, предстои уточняване колко точно е забавянето, но санкцията е сериозна – 20 000 лв. на ден, до този момент ще бъдат санкционирани с  600 000 лв. за забавяне. Разглеждат се всички обстоятелства и причини за забавянето, там където има обективни причини, това не се включва в санкцията, посочи още столичният кмет. 

Този булевард има два светофара за безопасно минаване на хората, както и около 100 нови дървета, които засадихме по протежение на булеварда наред с лед осветление, което е енергоспестяващо, посочи Фандъкова. Тя допълни, че междувременно е изработен подробен устройствен план (ПУП) за участъка до Околовръстния път, който предстои да бъде гледан от съвет „Архитектура и градоустройство“, след което новият Столичен общински съвет, се надявам, че ще го приеме, каза още Фандъкова.

Очакваме разрешение за строеж за още един обект в район „Връбница“, а именно вторият надлез на „Бакърена фабрика“, има избран изпълнител, има финансиране, надявам се, разрешението да излезе бързо, каза още столичният кмет. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени