Connect with us

Гербери

Бойко Борисов удари по масата: Не ни наричайте вече сглобка!

Published

on

Днес се чакат съдбоносни политически решение от страна на ГЕРБ. БЛИЦ припомня, че партията днес се събра във Велико Търново, за да реши да остане ли част от „сглобката“.

Именно пред кметовете на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че може да се стигне до псувни и няма да позволи партията му да „участва в тази игра“.

Думата взе и нежното острие на партията Десислава Атанасова: „Очаква ни финансов ужас, невиждан от 25 години насам заради бюджета, представен от Асен Василев.

Дълг, дефицит, липса на инвестиции и нови данъчни тежести. Голям шлем от провали – това ни очаква“.

След това Атанасова заговори за това какво ще е бъдещето на сглобката и ролята на ГЕРБ в нея: „Г-н Борисов, нашата парламентарна група ме натовари с предложението да не приемаме мерки и нито една законодателна инициатива, която не е съгласувана предварително с ГЕРБ.

Това е предупреждение към нашите колеги и ако това не се случи и не се реализира… г-н Борисов, аз съм по-крайна и ще предложа разглобка„.

„Днес сме изправени пред избор! Това не е лек избор! На кръстопът сме! Но не забравяйте, че Дяволът чака на кръстопътя“, каза пък Томислав Дончев.

Имам три възможности: Първата е разваляме сглобката. Вторият вариант е нещата да продължат както досега, но ей тоя вариант го няма – това е единственото сигурно. И тук влизаме в сложната дискусия – какъв да бъде третият вариант!

Имаме правителство не да му се радваме, че го имаме, а то трябва да работи и хората да го усещат това“, допълни той.

Уважаеми некоалиционни партньори от некоалицията, крайно време е да напуснете тея светове, които обитавате, и да се върнете тук при нас„, отсече Дончев.

„Няколко дни се занимаваме с тази тема. Всички кметове на ГЕРБ сутринта дадоха своите проекти, казаха своите болки и надежди, оплакаха се от репресиите.

Като начало аз смятам, че не трябва повече да ни наричате „сглобка“. Не виждам в тази превърнала се в цинизъм дума нищо рационално и нищо добро за хората“, отсече пък Борисов.

Ако днес категорично не казваме: „Тръгваме си!„, то… война, война по света, война по много фронтове.

Единственото добро на това управление към днешна дата е, че държи ясна посока на страната. Това е единственото, заради което сме в това правителство. Всичко останало е в противовес на нас.

Проблемът на ГЕРБ е идеологията на ГЕРБ!“, каза лидерът на партията.

„Ние сме партия, която на глас е изричала, забележете – преди избори: „Няма да вдигаме пенсиите“. Сега какво се случва – представя ни един бюджет, който абсолютно нереалистично е надут.

Аз с ужас установявам, че България се превръща в един соларен парк. Навсякъде стъкло. Няма природа, няма нищо. С по 1-2 места, а природата се превръща в стъкло… навсякъде. 

Аз пък моля ГЕРБ – това, което е възможно за агроземеделието и соларните паркове – сиреч да се вдигнат на високо, сме „за“. Иначе сме против. Ние вече нямае красите поля, полета и… имаме стъкло“, отсече Борисов.

„Спокоен съм, че бюджет в парламента може да се приеме и без ГЕРБ. Показва го сглобката на места. А такива като Борис Бонев ми дават прекрасното основание да им кажа – там, където ходите да се молите в тая църква – там си правете бюджета.

Няма ли написано и гарантирано в бюджета това, което иска ГЕРБ, няма да се подадем повече. Иди при Цеков, той при Василев и т.н.

Няма да носим повече отговорност с тях за безобразията, които правят. Заради това и казах – не ни наричайте вече сглобка!“, продължи лидерът на ГЕРБ.

Две неща могат да изкарат ГЕРБ от… от някаквото, това съвместно управление. Това е бюджетът и второто е корупцията.

Мисля, че има висша степен на корупция в последните две години. Ами в момента министър от това правителство ходи с охрана и се пази от своите, заради натиск за стотици милиони за обществени поръчки.

А те ни дават оценка на нас. Има два пъти по-малко гласове от нас на тези избори, а още си мислят, че имат правото да ни управляват“, каза Борисов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени