Connect with us

Гербери

Търново е на крака! Борисов побесня: Няма да пусна ГЕРБ в тази игра!

Published

on

„Говореха, че данъците няма да се вдигат. Кметовете имате право да си вдигате данъците колкото искате – защо ви е държавата, защо ви е правителство? ГЕРБ е казал: „Няма да се вдигат данъците, а който иска да си вдига данъците“.

Аз ГЕРБ няма да пусна в тази игра. Толкова години държахме плосък данък а те… да си намерят друга методика, а който кмет иска да си поема отговорността и да вдига данъците, но е честно това да го каже преди изборите“ – това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време среща във Велико Търново с всички избрани кметове на общини, областните ръководители на партията и парламентарната група.

Преди него думата взеха кметовете на ГЕРБ, за да дадат своята оценка на натиска върху местната власт и „избирателното“ разпределяне на евросредства от финансовия министър Асен Василев към градовете, управлявани от ГЕРБ.

Този път ще срещнат сериозен отпор. Това ние няма да го приемем. Да си намерят други мнозинства, ако искат да вдигат данъците, да взимат жилищата, да облагат втората кола.

Не бе честно това да не го кажат преди изборите. Няма да им се получи сега“, отсече лидерът на ГЕРБ.

Три години не се правеше нищо. Сега трябва да обясним на хората дали има смисъл да продължава „сглобката“, отбеляза още Борисов.

Асен Василев ще ни прецака. За тази година заложените данъчни проходи са 35 милиарда, а към момента има 2 милиарда неизпълнени. А за следващата година са заложени 40 милиарда. От къде ще дойдат тия пари?

Предупредих, че Василев ще надуе приходната част, за да може тия седем милиарда да си ги харчи“, заяви Делян Добрев и допълни:

„Сега като внесат този бюджет, то ние сме в много неизгодна ситуация. Пуснат един напудрен бюджет с черешка отгоре, дето казват „Ето, има за всички“.

Ще се види, че не е такъв гениален финансов министър, за какъвто вече все по-малко хора го смятат“.

Една от тактиките на измама на Асен Василев е, че докато Денков го заговаря и той – хоп, му взима часовника“, отвърна в шеговит тон Борисов.

„Трите години хаос доведоха до това, че ще се режат приходи, няма да се вдигат пенсии. Бонус-донос, облага бакшиша – така Асен Василев отвлича вниманието на хората, защото ако те решат да си ходят ние ще останем с дупка от 7 милиарда“, каза Борисов и допълни: „Я спри излъчването на живо, че ще започнем да псуваме и ще станем за смях“.

Секунди след това видеото спря.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени