Connect with us

Нюзрум

Тошко на Слави взриви ефира с думи за голям грях и вот на недоверие

Published

on

„Логично е да подкрепим един вот на недоверие. Това правителство не го подкрепяме от създаването му“, каза председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов в предаването „Лице в лице“.

По думите му кабинетът бил заченат в грях. Йорданов посочи, че темата, за която се иска оставката на кабинета е повод, а не причина. Причината била, че правителството в този състав не трябвало да съществува.

Той припомни, че свалили собственото си правителство, заради финансовата политика на Асен Василев и даването на зелена светлина за старт на преговорите на Скопие за членство в ЕС. По думите на Йорданов в момента страната е във финансов дефицит.

„Василев е некадърен финансов министър. Вдига корпоративният данък от 10% на 15%“, каза Йорданов.

По думите му ГЕРБ си знаят, че губят избиратели, защото са в сглобка с ПП-ДБ.

„Паричните потоци към ГЕРБ и ДСП не са прекъсвали“, каза Йорданов.

„Ваня Григорова е много по-земен човек от Васил Терзиев. Повече разбира. Тя говори за конкретни проблеми в София. Терзиев говори общи приказки“, посочи той във връзка защо ИТН подкрепи Григорова на втрия тур на местните избори.

„Има такъв народ“ се представи много добре на местните избори. Факт е, че за първи път участваме на такива избори. Имаме 15 кмета чисто на ИТН, общо 61 в местни коалиции. Имаме 80 души общински съветници само на ИТН, а с коалиционните партньор иса 191. Имаме и областен град- Ловеч“, каза Йорданов.

Най-четени