Connect with us

Гербери

Ето я датата на която Борисов ще обяви официално съдбата на „сглобката“

Published

on

На 11 ноември лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще вземе окончателното си решение дали да извади партията си от сглобката с „Продължаваме промяната-Демократична България“, с която заедно подкрепят правителството на Николай Денков, предава „24 часа“.

Преди това председателят на ГЕРБ ще проведе национално съвещание на партията си, което да обсъди участието във властта и резултатите от местните избори. То обаче няма да се състои в един ден, а ще продължи до края на тази седмица. След което Бойко Борисов ще обяви дали въобще ще разговаря с Кирил Петков и ПП-ДБ как продължава съвместната работа, или направо ще извади ГЕРБ от т.нар. сглобка.

Днес Борисов обсъжда с депутатите от парламентарната група на ГЕРБ-СДС дали са доволни от взаимоотношенията си с тези от ПП-ДБ и какви са претенциите им към работата на правителството.

По време на предизборната кампания лично лидерът на ГЕРБ, но и депутати от партията му неколкократно изразиха недоволство от съвместното управление, в което партията на Борисов има само вицепремиерката Мария Габриел. Темите, които разбудиха най-много скандали и атаки от страна на ГЕРБ към техните партньори бяха желанието на ПП-ДБ да запази дерогацията на „Лукойл-Нефтохим“ да работи с руски петрол въпреки европейските санкции, настояването на премиера Николай Денков да бъде отстранен шефът на ДАНС Пламен Тончев и свиканото от министъра на финансите Асен Василев заседание на правителството в отсъствието на премиера и Мария Габриел, за да бъдат приети промените в данъчните закони.

„В момента сглобката дори не съществува“, заяви Борисов при обиколките си в страната между двата тура на изборите и  заплаши парламентът да не може да заработи след вота.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени