Connect with us

Timeline

Контрера побесня заради голяма лъжа: Дължат на народа голямо извинение

Published

on

От самото начало на предизборната кампания предупреждавам, че социологията, която се изкарва е невярна и заблуждаваща. Това казва в своя позиция общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контрера по повод тиражираните социологии, според които ВМРО не намираше никаква подкрепа за участие в местната власт в София.

От ден първи до нощта на изборите по всички комуникационни канали във водеща позиция се поставяха двама от всичките 22-ма кандидати за кмет на София, а именно Васил Терзиев и Антон Хекимян, като на избирателите услужливо се насаждаше идеята, че алтернатива на тези двамата няма и не може да има. В различните „извадки“, които така не получихме отговор какви са, с какъв профил, от къде, в каква възрастова група и т.н., ВМРО не фигурираше до последно никъде, припомня Контрера.

За сметка на това Терзиев и Хекимян се „гонеха“ с разлика от процент и малко и аха-аха да се прескочат един друг. Е да, ама не, както казваше един легендарен български журналист. Българските граждани съвсем не се вместиха в стъкмистиката и гласуваха, както им показа съвестта. И вторият стана трети, третият втори, а изстреляният в космоса от същата тази социология от екзитпол-а и паралелното преброяване с почти 40% Терзиев, леко се приземи. И нека добавим още нещо – всички тези „герои“ в битката не бяха сами. Те са в коалиции – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ-„Спаси София“, „Левицата“-БСП и т.н., продължава с конкретиката общинския съветник.

А малката историческа, бутикова по своята същност, организация ВМРО, която се яви отново сама, беше отписаната с лека ръка. Организация с идеали, с традиции в Общинския съвет на София, с каузи и ясна програма, която отстоява  и реализира в продължение на изтекли вече три и започнал четвърти мандат, продължава своите примери Карлос Контрера.

Причината, според Контрера за цялата тази истерия и опит да бъде заглушен гласът на ВМРО е фактът, че Организацията не плаща за социология и отстоява до край своите ценности и програмата, която е представила на избирателите си още преди три мандата.

Прилагаме пълния текст на позицията:

От самото начало на предизборната кампания предупреждавам, че социологията, която се изкарва, е невярна и заблуждаваща. От ден първи до нощта на изборите по всички комуникационни канали във водеща позиция се поставяха двама от всичките 22-ма кандидати за кмет на София, а именно Васил Терзиев и Антон Хекимян, като на избирателите услужливо се насаждаше идеята, че алтернатива на тези двамата няма и не може да има. В различните „извадки“, които така не получихме отговор какви са, с какъв профил, от къде, в каква възрастова група и т.н., ВМРО не фигурираше до последно никъде.

За сметка на това Терзиев и Хекимян се „гонеха“ с разлика от процент и малко и аха-аха да се прескочат един друг. Е да, ама не, както казваше един легендарен български журналист.

Българските граждани съвсем не се вместиха в стъкмистиката и гласуваха, както им показа съвестта. И вторият стана трети, третият втори, а изстреляният в космоса от същата тази социология от екзитпол-а и паралелното преброяване с почти 40% Терзиев, леко се приземи. И нека добавим всички тези в битката не бяха сами. Те се явяват в коалиция – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ-„Спаси София“, „Левицата“-БСП и т.н.

А малката историческа, бутикова по своята същност, организация ВМРО, която се яви отново сама на избори в София – за четвърти пореден път, беше отписаната с лека ръка. Организация с идеали, с традиции в Общинския съвет на София, с каузи и ясна програма, която отстоява  и реализира в продължение на изтекли вече три и започнал четвърти мандат.

Ще Ви кажа и причината за това тенденциозно неглижиране – първата и основна е, че ВМРО не плаща за социология. И второ – ВМРО вярва в ценностите, които изповядва, и вярва в програмата, която следва. Вярва също така, че в България има хора, които изповядват и следват нашите ценности.

По тази причина и ние от ВМРО в София се явихме сами на местните избори с ясното съзнание срещу каква пропагандна машина се изправяме. Но и с вярата, че моралът и ясните политики, които следваме, ще ни доведат до успешен край.

И ето го резултатът – ВМРО отново е в общинския съвет напук на всички, които ни отписваха и ще се бори за ред и сигурност в София!

Социолозите обаче дължат обяснение на българските избиратели защо ги подведоха.

Дължат им и голямо извинение.

Най-четени