Connect with us

Timeline

МРЕЖАТА ГЪРМИ: Страната я спечели ГЕРБ, а София – никой

Published

on

Продуцентът и фотограф Виктор Димчев написа коментар в социалните мрежи по повод резултатите от изборите за Местна власт. Той показа и как се е пребоядисала картата на страната. По думите на Димчев в София всички партии губят, а в страната – всички печелят. Той обясни и защо мисли така.

Ето какво написа той в личния си фейсбук профил:

Най-атрактивните избори – местните – привлякоха нищожно количество от българите пред урните. На хората просто им писна от промени, сглобки, юмруци, надцаквания, схеми и трикчета.

Вотът е наказателен за партиите и поощрява всички кметове, независимо от политическата украса, които съвестно си вършат работата. Ролята на кметските местни партии и коалиции може да послужи като конструкт и алтернатива на политическите боричкания между софийските ядра на коалициите в НС.

Времето на централизираните бюджети свърши, страната изглежда тръгва по пътя на местната независимост. Къде това ще се случи в полза на страната, къде – в облага на стари или нови местни елити, предстои да видим.

В София всички губят – ГЕРБ всичко, ППДБ – избиратели, БСП – спокойствието на лидера, Възраждане – претенциите, че са фактор, десните – правото да казват, че София е синя.

В страната всички печелят – ГЕРБ на много места, където кметове просто са изключителни, ППДБ – колкото своя евроатлантически противник, БСП на традиционните места, ДПС на все повече места.

Пъстрите общински съвети ликвидират единоначалието на кмета, градовете повече няма да могат да бъдат управлявани от София по принципа наши-ваши, защото навред нашите и вашите ще трябва да се разбират помежду си.

По стара традиция София ще даде тон на страната и защо да не видим възхода на новия кмет като лидер на бъдеща България – бил той сянката от ДС или призрака зад червената дама, защо не и тихия плащач на калимерата, с могъщата си сянка отзад и одобрението на агата.

Най-четени