Connect with us

Нюзрум

Сензационно от ефира на БНР: Слави Трифонов ще подкрепи Ваня Григорова на втори тур

Published

on

Разликата между Васил Терзиев и Ваня Григорова се движи врамките на 10%, той върви надолу, а тя – нагоре. Ако тази дистанция се запази, тя е преодолима.

Това мнение изрази пред БНР социологът Андрей Райчев. Според него всеки, който каже, че знае какво ще стане на балотажа в София, бърка.

Отчетливо анти-ПП настроен е електоратът на ИТН, който ще прелее към Григорова. Не е ясно как би гласувал електоратът на ГЕРБ, а „Възраждане“ винаги са играли самостоятелно. Поддръжниците на Вили Лилков са в ситуация „да избират между червеното и ДС“, и двете обратни на тях, „по-скоро голяма част от тях ще останат вкъщи“, направи обзор социологът относно възможната подкрепа за двамата кандидати на балотажа.

„Има елемент на арогантност в цялата работа, което неизбежно и винаги води до изолация. Те се държат като принципно безнаказани хора. Тази поза за тях е губеща. Ако попаднат под действието на ефекта „всички срещу себе си“, ще бъде много неприятно.“

„Г-жа Григорова е първият случай на някаква надеждица, която проблясва, че нещо тръгва в обратна посока. Григорова успя да дръпне и своята листа нагоре. Това е много голям личен успех. Тя е много млад и неопитен политик. Между двата тура трябва да успее да ухажва два трудни за ухажване електората– на ГЕРБ и на „Възраждане“.

Най-четени