Connect with us

Гербери

НДК прелива! Борисов се обърна към народа: Ако направите такова нещо, ще бъда много огорчен

Published

on

В последния ден за предизборна агитация, пред препълнената зала 6 на НДК в София лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова хората да гласуват. „А всички вас ви задължавам, приятели, семейство – Антон Хекимян не може да има по-малко гласове от листата. Ако направите такова нещо, считайте, че ще бъда много огорчен“, постави той задача на актива на ГЕРБ. Борисов обясни, че партията е имала прекрасни партийни дейци в София, но с избора на Хекимян като кандидат за кмет Борисов е искал да се отворят повече към гражданите. „Да имаме кандидат, който е гледа отстрани всички процеси и по-лесно би отстранил грешки и пропуски. Изключително трудно се съгласи, но го направи защото му гарантирах вашата подкрепа на 100%. Иначе – няма да е честно, ще сте предали не него, а мен. А толкова години сме изкарали заедно и сме правили само добри неща“, обясни подкрепата си за журналиста той.

Борисов бе категоричен, че общинските съвети няма да могат да си приемат бюджетите, ако се продължи с езика на омразата. „Да се представим достойно, Хекимян е достоен за кмет, достоен човек. Не очаквах, че с такъв хъс и желание ще му се работи тази работа. Исках да ви призова и заради мен да гласувате за него. Това момче направи много, даде много, заложи много. Не знаех, че са толкова големи заплатите в телевизиите, но дойде да работи в обществото“, каза с усмивка лидерът на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е доволен колко красива е станала София – с паркове и градини, направени от него и Фандъкова. „Носталгия ме захвана и за транспорта. Ходехме да се срещаме с транспортните работници. И най-младият тролей бе по-стар от мен. Сега – трамваи, тролеи, автобуси и най-вече метро. Половин милион се движат в него. Колко от тези неща ги нямаше“, заяви той, докато зад гърба му се показваха кадри от столицата.

„Спомням си, когато се явих за кмет. Бяхме взели 2 стаи, бяха ме изгонили от главен секретар и бяхме с Миро Боршош и едно момиче Ива. Почнаха да се събират хора около нас. Тогава управляваше Тройната коалиция, страшна и голяма сила“, върна се в миналото той. Питали го има ли флаери, той дори не знаел какво е това. Нямал билбордове, програма. „Бихме ги два пъти бил мажоритарно, после Данчето. 18 години. Един шадраван нямаше в София, една градинка нямаше. 40-50 градини бяха приватизирани и продадени преди да стана кмет. Правиха ми „Буклукгейт“, какво ли не. Ние успявахме и с всеки мандат давахме са софиянци все повече и повече“, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

„Няма мостове, тунели, дронове, справедливост. За сметка на това има застой, задлъжняване. Няма политики за модернизация. Няма справедливост. Българинът като се събуди от хипнозата видя, че някой му е бъркал в портфейл. Вярвам, че хипнозата ще свърши окончателно тази неделя“, откри събитието зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

„Благодаря на всички за доверието. На всички, с които през последния месец обикаляхме районите на София, здрависвахме се с хиляди хора и водихме хиляди разговори за малките проблеми и големите дела, които трябва да продължи,. За да е София по-чист, по-подреден и още по-хубав град“, заяви кандидатът за кмет на София от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян. Той изрази задоволство, че е част от отбор, доказал как може да работи, да носи отговорност и знае как да управлява. „И има ясен план как София да е още по-добър град за живеене“, заяви кандидатът за кмет на столицата. И изтъкна, че хората, променили София към по-добро, са в залата, а благодарения на тях София се е превърнала в двигател на държавата. Но 2,5 г. държавата буксува и вие знаете защо. Защото в управлението са хора, които разделят,, мразят и спират. Ние не сме от тях. Така не може да се управлява нито държава, нито град“, подчерта Хекимян.

Хекимян не иска София да е заложник на плаващи мнозинства. „Около мен са кандидатите за районни кметове и общински съветници. Половин София през последните 4 г. се управляваха от кметове на Промяната. Тези хора организираха протести срещу себе си, но те толкова си могат“, иронизира той опозицията. Според него софиянци искат чист и подреден град, сигурност и достойно отношение. А градът не заслужава експерименти. Хекимян натърти, че е постигнал всичко сам, с труд и стъпка по стъпка, разбира се с помощта на екипите си. „Не всичко хубаво в Сф се е случило от самосебе си. Това е станало с труд и усилията на много хора. Избираме кмет и екип, които да работят, а не да показват картинки във ФБ и да крещят в тв студия. Можем да носим отговорност. Затова сме изборът и отборът“, каза той, канейки на сцената екипа от ГЕРБ.

В неделя ще заложа на сигурното – ГЕРБ-СДС и хартията, обясни той как ще гласува след днешния скандал с кодовете.

Тя призова в неделя да се гласува с хартиена бюлетина с номер 76 за кмет на столицата Антон Хекимян и за листата за общински съветници на ГЕРБ-СДС.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени