Connect with us

Нюзрум

Последни цифри, Терзиев изтръпна: Не може да дръпне както иска на Хекимян, на втори тур го чака мъка

Published

on

Васил Терзиев печели най-много гласове на местните избори с 29,8% в битката за кметския стол в София, следван от Антон Хекимян с 21,1%. Трета е Ваня Григорова с 20,2%.

Това показва последното социологическо проучване на „Алфа рисърч“, проведено сред 800 души чрез пряко стандартизирано интервю в периода 21-24 октомври по поръчка на bTV.

Според данните от него четвърти се нарежда кандидатът на „Възраждане“ Деян Николов с 10,2%, пети е Вили Лилков от КОД с 8,3%, следван от Ивайло Вълчев от ИТН с 3,4%.

Има няколко интриги в София, една от които е избирателната активност. 41,5% са твърдо решени да гласуват, а 21% все още се колебаят, обясни социологът Боряна Димитрова.

„В полза на Антон Хекимян е много по-голямата партийна структура на ГЕРБ. Те имат по-голяма тежест и на парламентарни избори, и управлявайки София дълго време. В същото време в хода на кампанията той има относително стабилен резултат, но остава под мобилизацията за вота на общинската листа“, посочи Димитрова.

„При повечето кандидати има скачен съд с някои от другите. За Васил Терзиев и донякъде за Антон Хекимян това е кандидатурата на Вили Лилков. Виждаме, че той прави нелош резултат. Известен ръст на неговите избиратели може да скъси дистанцията между първите“, коментира Димитрова. Като съперник на Григорова тя посочи Деян Николов.

Така при балотаж Антон Хекимян има огромен шанс да събере достатъчно гласове от Вили Лилков, ВМРО, ИТН, плюс анти ДС вот, с които да спечели кметската надпревара.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени