Connect with us

Timeline

„Възраждане“ с ново 20! Менят си мнението като ученичка

Published

on

От партия „Възраждане“ потвърдиха, че ще подкрепят вота на недоверие, иницииран от „БСП за България“. Изявлението направи заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на „Възраждане“ Цончо Ганев в Бургас.

Изявлението беше излъчвано на страницата на партията във Фейсбук, предаде БТА.

По-рано днес от „БСП за България“ обявиха, че от „Възраждане“ имат само декларативна подкрепа за вота на недоверие за „провал на правителството в областта на националната сигурност и отбраната“, а всъщност практически отказ. „Възраждане“ категорично отказват да дадат необходимите три екземпляра с оригинални подписи за внасяне на вота преди изборите, заяви заместник-председателят на Парламентарната група на „БСП за България“ Атанас Зафиров.

„Опитват се да стъпят на раменете на „Възраждане“ да ги забележи някой, но така или иначе вотът на недоверие, вкаран от тях, ние ще го подкрепим“, заяви в отговор на БСП заместник-председателят на „Възраждане“ Цончо Ганев. Нещо повече – ние имаме аргументи, че трябва да се реализира и трябва да има оставка на правителството, добави той.

Ганев каза, че по искане на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов е било уточнено внасянето да стане веднага след 29 октомври. В понеделник трябваше да внесем вота на недоверие, защото от БСП искаха да стане бързо, обясни той. Ние казахме, че няма никакъв проблем – на 30-ти като го внесем, в седмицата точно преди балотажите ще има дебати и гласуване, посочи заместник-председателят на „Възраждане“ и допълни, че лидерът на БСП Корнелия Нинова се е съгласила на това нещо.

От „Възраждане“ не можем да разберем какъв е проблемът – вътрешнопартиен, че тя иска едно, поема едни ангажименти, съгласява се с д-р Костадинов, а в момента другата част от ръководството на БСП прави пък коренно противоположното, коментира Цончо Ганев.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени