Connect with us

Timeline

Портних унижи гостите от „Промяната“! Съжалиха, че са дошли

Published

on

„Тази вечер в шатрата на ГЕРБ имахме гости от Промяната. Дойдоха с включени за запис мобилни телефони, подготвени с лъжливи опорки. Отговорих на въпросите им, обясних им и част от проблемите за Варна, създадени от правителствата на Промените“.

Това написа в профила си във Фейсбук кметът на Варна Иван Портних.

Той изброява проблемите пред града:

1. Спреният проект за АМ „Хемус“;

2. Липсата на европейски програми – за 3 години не отвориха нито една, а сме в новия програмен период от 1 януари 2021 година;

3. При Промяната Варна не получи нито лев държавна подкрепа, а депутатите от ПП заедно с БСП гласуваха против проектите на града.

4. Лъжа е, че продаваме зелени общински площи. За 10 години с решения на Общинския съвет са продадени 2 големи парцела през 2017 година.

5. Европейският проект, който бяхме планирани за „Чайка“ – с парк, детски и спортни площадки, бе изпълнен в IV микрорайон във „Владислав Варненчик“. Причината – изкуствено създадено напрежение сред хората от „активни граждани“. Това е пример до какви резултати водят лъжите.

6. За ремонта на Аспаруховия мост до момента сме получили нула финансова подкрепа от правителствата на Промените. А втори мост над езерото има смисъл, ако има АМ „Черно море“, но дори трасе не беше избрано за тази магистрала.

7. Проектът за подземни контейнери в центъра не стана, заради проблеми с подземната инфраструктура. Не сме се отказали, търсим нови локации. Навсякъде ще има и видеонаблюдение.

„Опитах и аз да задам няколко въпроса на гостите от Промяната: Как ще коментират цената на бензина  и далаверите на Киро, Асен и Лорер с Плана за възстановяване? Поради какви заслуги техният съпартиец Кирил Симеонов изведнъж стана член на Надзорния съвет на „Български ВиК Холдинг“, към който е ВиК Варна? Защо проектът на ВиК Варна за изграждане на водопроводи и канализации стартира с 3 години закъснение и нарочно ли се бавят дейностите по варненските улици днес, за да може Благомир Коцев да си прави предизборната кампания? Знаят ли, че преди дни Промяната осигури близо 70 млн. лв. на „Хидрострой“ само за пътна маркировка и знаци? Случайно ли адвокатът на „Хидрострой“ Александър Николов беше заместник на Благомир Коцев, докато беше областен управител? Въпроси, на които не получих отговори…“, допълва той.

Най-четени