Connect with us

Нюзрум

Военният министър проговори за ужаса: Най-големият риск за България все още е Русия

Published

on

България е засилила бдителността си по отношения на риска от терористични атаки заради конфликта между „Хамас” и Израел. Това заяви в студиото на „Събуди се“ министърът на отбраната Тодор Тагарев.

„Към момента няма такива индикации в нашата страна”, подчерта той.

Към момента от България не е поискана хуманитарна или друга помощ заради войната в Израел и Газа, обясни военният министър. 

На въпрос от всички бушуващи конфликти кой носи най-голям риск за България отговорът му бе категоричен: „Опредлено Русия“.

Това е ясно посочено в официални документи, включително в комюникето от срещата на върха на НАТО във Вилнюс, допълни Тагарев. Конфликтът в Близкия Изток не измества този фокус, смята той.

Най-голямата нужда на Украйна е от системи за противовъздушна отбрана, за да не позволява да загиват мирни граждани, обясни министърът.  Той подчерта ролята на допълнителното европейско съфинансиране за повишаване на капацитета на нашата военна индустрия, каквото решение бе взето. Това е съюзническият подход, защото отделно взета една страна не може да помогне съществено на Украйна. 

Най-четени