Connect with us

Нюзрум

Военният министър цъфна в Пловдив! Призна има ли риск за страната ни

Published

on

На този етап няма риск от бежанска вълна у нас от войната в ивицата Газа. Това заяви в Пловдив министърът на обраната Тодор Тагарев. Той участва в отбелязването на Деня на военния парашутист в Съвместното командване на специалните операции.

„Усилихме с ограничен военен контингент охраната на българската граница. Службите следят обстановката и сме готови да пренасочим още сили, ако се наложи“, каза още военният министър. 

Според него появата на руски бойни самолети МиГ-31 в неутралните води на Черно море е поредната провокация от страна на Кремъл, но няма реален риск  за страната ни, тъй като сме под защитата на НАТО

„Българската армия се нуждае от много нови видове  въоръжение и техника. Работим по този въпрос. Следим войната в Украйна, където масово се използват дронове“, каза още военният министър. Той добави, че вече са обявени две обществени поръчки за придобиване на донове и за българската армия. Според него те вече се използват като консумативи в бойните действия. Министър Тагарев каза още, че не е видял изцяло завършена българска бойна машина за нуждите на армията ни и това е причината да се търсят вносни образци. На церемонията в Пловдив присъстваха командирът на Съвместното командване на специалните операции ген.-майор Явор Матеев, кметът на Пловдив Здравко Димитров, областният управител Илия Зюмбилев, бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов, духовници, офицери и сержанти от резерви, политици и общественици.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени