Connect with us

Нюзрум

Тя няма да остави нещата така! Мария Габриел отива да види какви ги върши Денков

Published

on

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще вземе участие в Тристранната среща на министър-председателите на България – акад.Николай Денков, на Гърция- Кириакос Мицотакис и на Румъния – Йон-Марсел Чолаку. Срещата  ще се проведе на 9 октомври 2023 г. в резиденция „Евксиноград“.

В събитието ще вземат участие и заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас и  европейският комисар по транспорта Адина Вълян.

Паралелно на лидерската среща на премиерите на трите страни ще се проведат 3 работни сесии. Вицепремиерът Мария Габриел ще председателства първата от тях на тема „Външни работи, политика за сигурност и бъдещи перспективи на Тристранния формат“. В сесията ще се включи и Маргаритис Схинас, зам.-председател на ЕК.

Сред предвидените за обсъждане теми са сътрудничеството в рамките на НАТО и нарастващото значение на Черноморския регион, присъединяването на България и Румъния към Шенген, идентифицирането на общи приоритети в рамките на процесите на присъединяване на страните от Западните Балкани.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени