Connect with us

Нюзрум

Свиленски пищи: Този човек е вреден за държавата! Трябва да напусне политиката

Published

on

„Преди местния вот започва война и трябва да купим спешно бронетранспортьорите, така ли? Този министър е вреден за държавата и трябва час по-скоро да напусне политиката.“

Това заяви зам.-шефът на групата на БСП Георги Свиленски в коментар на искането на министъра на отбраната Тодор Тагарев депутатите да приемат сделката за бронетранспортьорите „Страйкър“ преди местните избори.

Преди 2 г. БСП не допусна Тагарев в политиката, напомни Свиленски за правителството на Кирил Петков, когато той бе спряган за военен министър на мястото на Стефан Янев, но БСП се противопостави и спря назначението му.

„Сега го допуснаха до властта и виждате какво се случва. Нито е спешно, нито е належащо. Казват го и неговите подкрепящи Борисов и Пеевски. Искат му оставката и имат пълното основание да влязат в пленарна зала в петък и да гласуват оставката на правителството, включително на Тагарев. Този човек трябва да напусне правителството, властта и всичко, свързано с допира на държавата. Не защитава държавни интереси, а чужди интереси, които противоречат на здравия разум в България“, коментира още Свиленски.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени