Connect with us

Нюзрум

Желязков строява депутатите извънредно! Очакват се чутовни скандали

Published

on

Днес от 12 часа Народното събрание ще заседава извънредно, за да гласува споразумението между протестиращите миньори и управляващите. След дълги часове на преговори вчера, те се разбраха, че държавата няма да затваря административно никакви централи, които са на въглища.  

Преди извънредното заседание от 9 часа ще има заседание на парламентарната комисия по енергетика, която трябва да одобри проекторешението за споразумението, за да влезе то за обсъждане и гласуване в пленарната зала. 

Въпреки споразумението от 7 точки пътните блокади на миньорите продължават. Недоволните миньори и енергетици казват, че ще останат докато документът бъде приет и едва тогава ще вземат решение за вдигане на блокадите.

Миньорите и енергетиците на магистрала „Тракия” обявиха, че се чувстват предадени. Те не одобряват постигнатото споразумение и ще поддържат блокадата, пише Нова телевизия.

„Срещата беше много изнервяща, много скандали, доста емоции се натрупаха. Не разписахме споразумението там, защото бяхме обещали на нашите хора да дойдем тук да им кажем какво се е случило. Днес ще се съберем и ще кажем. Ако хората не са доволни, оставаме”, заяви Георги Георгиев, който е участвал в срещата в понеделник в НС.

„В споразумението има дадени срокове. Министър-председателят каза, че ако не се изпълнят, той си подава оставката”, допълни Георгиев.

Очаква се на магистрала „Тракия” протестиращите да вземат решение около 10:30-10:00 часа.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени