Connect with us

Парламент

Скандали разтресоха НС по време на ключовата среща между властта и протестиращите

Published

on

В парламента се провежда среща на премиера Николай Денков, министри и депутати с представители на протестиращите енергетици и миньори. Протестите продължават вече няколко дни заради несъгласие с Териториалните планове за справедлив преход относно въглищните райони Стара Загора, Кюстендил и Перник, пише Блиц.

Разговорите в парламента са инициирани от премиера акад. Николай Денков. Срещата не е медийна и на нея не бяха допуснати журналисти, но в профила на депутата от парламентарната група на „Възраждане“ Искра Михайлова започна излъчване на видео на живо от срещата в социалната мрежа Фейсбук. 

В хода на срещата настъпи спор между народни представители дали е коректно разговорът да се излъчва на живо. Впоследствие видеото прекъсна. 

Депутатът от ПП-ДБ Искрен Митев също пусна излъчване на живо на срещата между миньорите и енергитиците в НС. От записа става ясно, че има напрежение между протестиращите и представителите на партиите, които подкрепят управляващото мнозинство.

На срещата не бяха допуснати хора извън списъка, подаден на входа на парламента. Кой е изготвил този списък така и не стана ясно.

Първоначално премиерът покани протестиращите енергетици и миньори на среща в Раднево. Късно снощи от пресслужбата на Министерския съвет информираха, че срещата се мести в парламента заради отказа на протестиращите за такава в Раднево.

В срещата се очаква да се включат също министрите на енергетиката, на регионалното развитие и благоустройството, и на икономиката и индустрията, ще участват и лидерите и народни представители от политическите партии, които подкрепят правителството, се казва в прессъобщението от вчера.

Пети ден са затворени възлови точки за движение в Стара Загора, блокирана е автомагистрала „Тракия“ и Проходът на Републиката.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени