Connect with us

Нюзрум

Ефирът гърми: Денков, не можеш да стъпиш и на малкия пръст на Борисов

Published

on

Министър-председателят акад. Николай Денков трябва да отиде при протестиращите миньори. Това заяви категорично археологът проф. Николай Овчаров в ефира на Нова телевизия.

Той коментира, че това е естественият начин, по който трябва да се потуши напрежението. Проф. Овчаров каза също, че ролите са се разменили и тези, които сега недоволстват от блокираните магистрали, са тези, които блокираха улици преди две години. “Продължаваме промяната”, защото те управляват в момента, трябва да усетят “народната любов”, коментира той.

Археологът намекна, че макар и да е получавал много критики, като премиер Бойко Борисов е действал много ефективно с удържане на различни прояви на недоволство от различни браншове.

“Това, което се случва е комуникационен Армагедон”, заяви експертът по комуникации Доника Ризова.

Тя обаче подчерта, че голямата грешка е, че никой не е обяснил на миньорите и енергетиците какво точно ги чака, а решението за спирането на въглищните централи е още от 2019 година.

“Аз съм миньорска дъщеря. Баща ми трябваше три пъти през живота си да си сменя професията”, разкри Доника Ризова. Отделно от това тя коментира, че когато европейските пари за преквалификация на работниците в Марица Изток дойдат у нас, те просто ще потънат.

“Не съм съгласен, че всички пари от ЕС потъват в България”, отвърна проф. Овчаров и заяви, че без тях културното ни наследство би изчезнало и никой нямаше да знае за него.

Най-четени