Connect with us

(О)позиция

Русия издирва брата на посланик Митрофанова – дебелият плейбой е осъден за измами, дължи 64 млн. на вдовица

Published

on

Силно наднормено тегло, елегантни очилца с телени рамки и предпочитания към манекенска плът – не, не става въпрос за Митьо Пищова, а за руския му еквивалент Алексей Митрофанов, родният брат на посланичката на РФ у нас Елеонора Митрофанова, който вече осма година се крие вдън земя от руското правосъдие.

Алексей е няколко мандата депутат в руската Дума, където законодателства усилено. В началото е приближен на скандалния националист Владимир Жириновски и дори е член на неговата партия.

Социалните медии  в Русия разказват, как Митрофанов обещал на Жириновски 2 млн. евро за да му осигури място в парламентарнита листа. Жириновски  дори размахвал разписка и си искал парите за партията.

Ольга Бузова опять сошлась с Алексеем Митрофановым. ФОТО

Законодателната кариера на пълничкия Алексей е доста странна. Първо през 2009-а той се обявява като най-върл противник на тютюневото лоби и иска да съди „Филип Морис“ за нанесени вреди на руските пушачи в размер на 500 млн. евро. Само година по-късно преживява странен корпоративен катарзис и е върл противник на забраната за пушене на обществени места и привърженик на смекчаване на мерките срещу употребата на тютюневи изделия.

През 2014 година депутатският имунитет на Митрофанов е свален заради скандал с вземане на подкупи и едра корупция. Дорогомиловският съд в Москва постановява, че Митрофанов трябва да изплати на вдовицата на убития при странни обстоятелства самарски бизнесмен Дергилев 64 милиона рубли, които той му дал на заем. Вдовицата Анне дори предоставила в съда четири договора за заема между съпругът й и  Митрофанов.

Беглый Депутат Митрофанов может быть покровителем Ольги Бузовой

Вследствие на присъдата, московският съд запорира имущество на Алексей за 1,4 млн. евро. Така и не става ясно как депутатът, който декларира годишен приход от $130 хил. и чиято съпруга е безработна, е собственик на три апртамента, БМВ, Мерцедес, Тойота Лендкрузър и недвижими имоти от 50 000 квадратни метра.

В момента  братът на днешния посланик в София е в неизвестност и се издирва от Руската федерация. Според руски медии той се укрива в Хърватия. В Загреб съпругата на Митрофанов Марина Лиллевяли управлява две фирми – за недвижими имоти и бизнес консултации. Дялове в тях има и Алексей.

Митрофанов обаче остава най-популярен с изявите си из нощните клубове на Москва с пищни макекенки, начело с русокосата амбиция Олга Бузова – точно като Чичо Митко Пищова.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени