Connect with us

Timeline

Шкварек изригна: Той си купи си номинацията, въобще не му пука за София!

Published

on

Кристиян Шкварек, Фейсбук

Първо Бонев вчера, а днес и Терзиев пред общината признаха с еднo и същo притеснение в гласа, че Васил Терзиев не само няма да води листата на ППДБ в София, ами дори не присъства в нея.

Това значи, че ако не стане кмет няма да бъде и общински съветник. Ще бъде свободен да преследва политически цели другаде.

Има причина и Бонев вчера и Терзиев днес да признават този факт с толкова неувереност, сякаш са ги спипали в нещо нередно. Такова нещо просто не се прави.

Кметовете и кандидат кметове, стигали до балотаж в София, традиционно винаги са били и в листата, която вкарват, а най-често като водачи. Защото това е заявката, с която показваш, че ти пука за града. Че действително се пускаш на изборите, „за да работиш за София“, а не просто, за да я използваш като трамплин в политиката. Ако не като кмет, то като общински съветник – ти ЩЕ работиш за София, това ти е „кауза“, „мечта“ и ала-бала.

Терзиев твърди, че изведнъж много му е запукало за града и затова се пуска на изборите. Това му е един вид новата мечта – да работи за София, да ѝ оправя тротоарите, уличките и колчетата, макар през годините да не е давал подобни индикации. Да де, ама успоредно с това казва на коалицията ППДБ: „Не ме слагайте в листата, ако не стана кмет въобще няма да се занимавам с некви плочки и колчета като общинар, да не съм луд…“

Което моментално разбива цялата заучена мантра за това колко му се ще да се „отдаде на София“ и работата за нея. Няколко месеца кампания и стотици опорки отиват в кофата. Човекът си казва днес в прав текст – тук съм заради възможностите, които този висок пост ми дава лично, а не заради града. Дреме му за града, затова не възнамерява да се занимава с него, ако не стане кмет.

А според мен не възнамерява и ако стане – кметското място му е просто трамплин към по-голямата политика. Затова милионер, който никога не се е занимавал с тези теми, изведнъж се хвърля в тях. Затова и сам призна в ефир преди време, че мисли и за по-високи позиции след това.

Този човек се появи, спаси ПП от фалит миналата година след отдръпването на „Еконта“, купи си номинацията, избута Бонев встрани, отказа да се сложи общински съветник в листата и си гони една единствена цел – кметското място като лост към голямата политика.

Никакви колчета, улици, тротоари и прочее „глупости“, с които би могъл да се занимава и като общински съветник, ама не му се ще. Поредният, който ще ви употреби – вас и позицията, която му давате, за да си преследва политическите амбиции.

А имахте един готов Бонев, доказал поне мотивацията си след години на работа в тази сфера, с една единствена цел и мечта в политиката – София. Вместо това го унижихте да се мъкне след Терзиев като детегледачка. Хубава работа, ама умнокрасива.

Най-четени