Connect with us

Гербери

Човек на Бойко смая: То се вижда! Заложници сме на изборите в една или друга държава

Published

on

За съжаление, виждаме отново и отново, че сме заложници на избори в една или друга държава от ЕС. Това каза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев по Радио „Фокус“.

„Нидерландия имала ноември месец избори, Австрия има избори или през пролетта, или през есента догодина. И общественото мнение, проучването на общественото мнение показват, че партията на канцлера Карл Нехамер е втора или даже трета. Съответно сега започва едно съревнование, кой повече ще покаже, че е срещу нелегалната миграция и какви доказателства на австрийското общество ще даде за ограничаване на нелегалната миграция. Австрия заплаши, че ще затвори границата си с Италия след наплива в Лампедуза и през италианска територия на много мигранти от Северна Африка. И австрийският вътрешен министър смята, че сега не е моментът за разширяването на Шенген, обратно, сега е моментът за затварянето на границите и за по-сериозен контрол“, допълни евродепутатът.

По думите няма как постоянно да бъдем заложници на някакви избори някъде. „Не България и Румъния са проблем по отношение на миграцията, а точно липсата на по-единна европейска политика и на повече средства за охрана на външните граници“, каза още Ковачев.

„Европейските институции си казаха думата многократно. И Европейската комисия, наскоро и председателят на Комисията го каза, че не трябва повече да се отлага. Европейският парламент е взимал многократно с огромни мнозинства решения и призиви към Съвета. Но докато Европейският съвет взима с единодушие това решение, и особено страните, които са част от Шенгенското пространство, от всяка една от тези страни зависи. Така че не смятам, че по този въпрос могат нещо повече да направят европейските институции, освен да настояват отново и отново както пред Рюте, който е в момента служебен премиер на Нидерландия, така и пред канцлера на Австрия, че това решение не търпи повече отлагане“, посочи евродепутатът.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени