Connect with us

Нюзрум

Съмнение тресе БСП: Нинова отново ги събира да решават за Григорова

Published

on

Червеният пленум се събира днес в централата на БСП на „Позитано“ 20, за да утвърди окончателно кандидатурите за кметове и листи за общински съветници за местните избори през октомври. Решението за София и номинираната от градската структура Ваня Григорова също ще бъде взето днес.

Одобрените имена ще са окончателните, с които левицата ще се яви на изборите. И миналата седмица бе проведен пленум, но тогава изненадващо кандидатурата на Григорова не бе гласувана. Преди заседанието днес членът на националния съвет на БСП Филип Попов обясни, че не се е случило „по технически причини“.

Националният съвет бе насрочен за 11 часа в червената централа и ще бъде проведен при закрито заседание. Очаква се по-късно днес социалистите да обявят решенията си на брифинг.

„Ние не се занимаваме с астрология, ние сме отговорна партия, за нас основните проблеми са икономическите и социалните“, каза Димитров. Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията ще обяви кандидатът си за кмет, когато мине ретроградният Меркурий.

Без изненада очаква да мине заседанието лидерът на столичната структура и настоящ общински съветник Иван Таков.

„Няма забавяне, просто има финална процедура, която окончателно да утвърди листите. Понеже да прекалено много, затова го правим в два национални съвета, аз не виждам никакъв проблем в това“, обясни Таков защо синдикалистката Ваня Григорова не е била одобрена миналата седмица. За нея той обясни, че е силна кандидатура, и изрази увереност, че ще постигнат добър резултат. 

„От 33 години не можем да направим пробив все още. Сложен терен ни е София, но смятам, че е дошло време за промяна на управлението на града и то коренна такава, така че се надявам избирателите да са стигнали до същия извод“, каза още Таков. Като основен опонент на Григорова той определи апатията заради ниската избирателна активност.138 са били одобрените имена на кандидати на предишното заседание, но те не бяха обявени официално. Решенията обаче предизвикаха недоволство сред партийци, тъй като националният орган подмени решенията им и смени някои от кандидатите.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени