Connect with us

Гербери

Фандъкова разкри какво ще прави в деня за чистене

Published

on

Ще засадя чинар, защото това е любимото ми дърво. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, която застана зад инициативата „Да изчистим Бългазия заедно“.

„Столична община беше първата преди 11 години, която прегърна идеята на bTV за тази доброволческа инициатива – тогава тя се казваше „Да почистим София за един ден“. След това прерасна в национална инициатива, поясни тя.

Столичният кмет подчерта, че по този начин проявяваме чувствителност към околната среда. Инициативата обаче учи хората и да опазват природата, града и квартала си, поясни още тя.

„Моите колеги са на 15 локации. Там те ще раздават рециклируеми чували и ръкавици, ще подпомагат процеса. Каним доброволците да дойдат на тези локации. Тази година обаче имаме и друг акцент. В осем локации ще бъдат засаждани дървета. Една от тези осем локации е пред bTV“, каза още Йорданка Фандъкова.

Инициативата „Гора в квартала“ е на столичния кмет. А самата Йорданка Фандъкова сподели, че ще засади чинар, защото това е любимото ѝ дърво. Като цяло обаче ще бъдат засаждани различни дървета, стана ясно от нейните думи.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени