Connect with us

Нюзрум

Премиерът с усмивка: Щастлив съм с тези хора! С ГЕРБ ни предстоят важни задачи

Published

on

Нашата работа е правителството да изпълнява управленската си програма. Дали е стабилно или не управлението зависи от дискусията в Народното събрание. Щастлив съм с хората в кабинета, от наша страна всичко е стабилно.

Това заяви премиерът акад. Николай Денков в кулоарите на парламента.

Запитан дали днес вече има доверие на ГЕРБ, след като обяви обратното още в началото на разговорите за (не)коалицията, Денков отговори: „Най-важните задачи, които имаме да свършим заедно с хората, които подкрепиха правителството, предстоят – промяната в конституцията, съдебната реформа, промените в Закона за енергетиката, териториалните планове. Всичко това са тежки задачи, които предстоят – нека минат, нека имаме положителен резултат, тогава бих могъл да кажа, че ще имам доверие.“

Винаги съм казвал, че съм умерен оптимист и, докато можа да си върша работата, ще бъда такъв, каза още Денков.

Няма нещо ново в приоритетите ни, има изключително тежка законодателна програма, която сме дефинирали заедно с Народното събрание и се надявам всеки ден да има приемане на закони, за да наваксаме изоставането с години, обясни премиерът.

Успешна бе предната сесия на парламента, бяха приети доста закони, тази трябва да продължи с по-високо темпо, като трябва да се внимава за качеството на законите, предупреди той.

Днес е ден на траур и би трябвало да проявим известно смирение, каквото не видях в залата, коментира Денков по повод изслушването, което имаше в парламента за реакцията на правителството по преодоляване на щетите от потопа по Южното Черноморие.

Трябва да се отчете, че при такива валежи не може да се каже колко ще бъде количеството, къде ще бъдат границите. В случая това е периферията на циклона и никой не може да каже точно докъде ще стигне той. Факт е, че прогнозата бе за оранжев код и анализът трябва да се направи, каза още премиерът.

По повод излезлите тръби на канализацията Денков каза, че първо трябва да се види за какво са тръбите, дали са законни. Факт е, че водата от тези населени места трябва да се оттече в морето, ако няма река, която да е естествен водосбор. Ако се махнат тези тръби, къде ще се оттича водата, попита премиерът.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени