Connect with us

Парламент

Хората на Слави нападнаха генерала на ДеБъ: Не знам в девичия манастир какво сте се разбирали, но едната девица…

Published

on

Остър спор се заформи в парламента след изказване на Тошко Йорданов от партия „Има такъв народ“.

Това стана при обсъждането на смяната на председателя на правната комисия Стою Стоев от ПП-ДБ с Анна Александрова от ГЕРБ.

Йорданов направи забележка на председателя Росен Желязков, че не е била спазена уговорката за ротационно председателство на парламента, което трябвало да се смени на три месеца.

„Не знам в девичия манастир какво сте се разбирали. Там са се събирали само благородни девици, както знаете. Едната девица… Както и да е. Та не знам кабинетът на Алексей Петров какви решения взема, но определено бърка сроковете, които сами си поставят“, каза той.

„Опитвате се тук от нищо да правите нещо“, репликира ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ.

Станислав Балабанов от ИТН репликира ген. Атанасов и попита: „Когато вие бяхте шеф на службите, ако не ме лъжете паметта, вие назначихте Алексей Петров на щатна длъжност. После излязохте и казахте, че сте бил подведен. Бог да го прости човекът, но в този девически манастир пак ли ви подведе Алексей Петров, за да управлявате с един човек, когото арестувахте преди година?“.

„Успяхте от нищо да направите нещо“, отговори ген. Атанасов.

„Споменавате тази история с Алексей Петров. Към БСП, да ви кажа кога беше фактор Алексей Петров, мир на праха му. Той беше фактор, когато беше правителството на Сергей Станишев, когато създадохте ДАНС и го назначихте за специален съветник на Петко Сертов. Тогава беше фактор“, заяви той.

„Една смяна на членове на председатели и комисии обикновено не предизвиква страсти и вълнения, защото е нормална парламентарна процедура. Проблемът тук е, че това не е нормална смяна на председател на една комисия. Не е от нищо нещо, защото първо нищото беше, че вие от нищо направихте правителство – правителството на Алексей Петров.

И това заченато в грях правителство на Алексей Петров, по ирония на съдбата грехът беше извършен в девически манастир. Така че това не е просто смяна на някакъв председател“, заяви Йорданов.

По думите му, Стоев не е бил в час при обсъждането на законопроектите в комисията и единственото му достойнство било, че можел да чете бързо доклади.

„Вие ще натискате и да приемаме законите по ПВУ (План за възстановяване и устойчивост – бел. ред.). Тук човекът, който избяга от залата – Кирил Петков, на председателски съвет много драматично страдаше за парите от Европа.

Но ние защо да ги приемаме, като вие си ги раздавате на собствените фирми? Едната фирма е на Кирил Петков. Асен Василев, Саша Безуханова. Защо да ви гласуваме пари от Европа да си ги раздавате на себе си?“, попита той.

„Вие сте толкова нагли, че си гласувате пари сами на себе си. Няма как да очаквате благодарност тук и да минете с поредната си коалиционна врътка, която се променя във времето и утре можете да решите нещо друго. Докато това гнусно правителство на Алексей Петров съществува, това ще получавате“, допълни депутатът.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени